Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 19:34
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal holdings: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 85%

Ideal holdings: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 85%

Αύξηση εσόδων κατά 43%, στα 67,53 εκατ. ευρώ εμφάνισε, σε ετήσια βάση, το 2021 η Ideal Holdings, σύμφωνα με τα proforma ενοποιημένα αποτελέσματα. Επίσης, ενίσχυσε κατά 62%, στα 10,76 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και κατά 85%, στα 7,15 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους. Η Ideal προτείνει επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ανά μετοχή έναντι μηδενικής επιστροφής το 2020, διαθέτοντας ταμειακά διαθέσιμα 16,62 εκατ. ευρώ, δάνεια 15,18 εκατ. ευρώ και αρνητικό δείκτη μόχλευσης, ο οποίος δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων.

Οι Proforma Οικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν τις επιδόσεις των εταιριών ωσάν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την εισφορά σε είδος των μετοχών των εταιριών SICC Limited (Astir Vitogiannis) και ESM Limited (Three Cents) είχε πραγματοποιηθεί στην έναρξη της χρήσης δηλαδή την 01.01.2021 και όχι την 17.06.2021. Οι Proforma Οικονομικές Καταστάσεις δεν είναι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις, συντάσσονται για σκοπούς ενημέρωσης και συγκρισιμότητας και απεικονίζονται στην σημείωση 21.3 των Ελεγμένων Οικονομικών Καταστάσεων του 2021, οι οποίες θα
δημοσιευτούν την 31 Μαρτίου 2022.

Ideal holdings: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 85%-1

«Ο μετασχηματισμός της IDEAL Holdings και η δημιουργία του νέου επιχειρηματικού σχήματος άρχισε να αποδίδει καρπούς με αποτέλεσμα να ενισχυθεί σημαντικά ο κύκλος εργασιών και να επιτευχθεί σχεδόν διπλασιασμός των καθαρών κερδών. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και παρόλες τις προκλήσεις παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία του συνόλου των δραστηριοτήτων της IDEAL Holdings. To στρατηγικό μας πλάνο εξελίσσεται ομαλά και εκτιμούμε ότι η ανάπτυξη μας θα συνεχιστεί και την φετινή χρονιά» δήλωσε ο Πάνος Βασιλειάδης, διευθύνων σύμβουλος της Ideal Holdings.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τις αποφάσεις που λάβαμε το 2021 για την δημιουργία της IDEAL Holdings. Τα αποτελέσματα όλων των εταιριών ήταν καλύτερα από το 2020 αλλά και από το 2019. Θέσαμε τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχήματος (Conglomerate) και θέλουμε να προχωρήσουμε σε διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας. Η εξαγορά της Coleus Packaging είναι σε αυτή την κατεύθυνση, ισχυροποιεί την επένδυση στην Astir Vitogiannis και βελτιώνει σημαντικά όχι μόνο τα μεγέθη της αλλά και τα συνολικά μεγέθη της IDEAL Holdings. Το 2022 είναι απαιτητική χρονιά με τα γεγονότα που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για να το αντιμετωπίσουμε και να ενισχύσουμε τις οικονομικές μας επιδόσεις» ανέφερε o Πρόεδρος του Δ.Σ. της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

Όσον αφορά τις προοπτικές για το 2022, η χρονιά ξεκίνησε με θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία η οποία ανέκαμπτε από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ετών και αναμένει τις εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού, του ενεργειακού κόστους, την συνεχιζόμενη διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα και την αύξηση του μεταφορικού κόστους θα παραμείνουν τα κυρίαρχα θέματα, επηρεάζοντας την πορεία της οικονομίας. «Η IDEAL Holdings εκτιμά ότι έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες άμυνες για να ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά μεγέθη της το 2022, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News