Business & Finance Πέμπτη 17/12/2020, 23:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola: Ευρείας κλίμακας σχέδιο αναδιάρθρωσης

Coca-Cola: Ευρείας κλίμακας σχέδιο αναδιάρθρωσης

Σε περικοπή 2.200 θέσεων εργασίας διεθνώς θα προχωρήσει η Coca-Cola στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας σχεδίου αναδιάρθρωσης που επιταχύνθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Στις ΗΠΑ, ο κολοσσός στην αγορά αναψυκτικών θα περικόψει περί τις 1.200 θέσεις εργασίας ήτοι το 12% του εργατικού δυναμικού του στην εγχώρια αγορά του. Στα τέλη του 2019, η εταιρεία απασχολούσε περί τα 86.200 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ομως, η πανδημία έπληξε τα έσοδά της και αύξησε το κόστος στο τμήμα αναψυκτικών. Περίπου το ήμισυ των πωλήσεών της προέρχονται από τους ξένους καταναλωτές, εκτός Αμερικανών, που επιλέγουν τα προϊόντα της. Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, οι οπωλήσεις της μειώθηκαν 9%. 

Ο αμερικανικός κολοσσός έσπευσε να ανταποκριθεί στην κρίση της πανδημίας με αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του και συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου του. Σταμάτησε να παράγει αναψυκτικά όπως αυτά της σειράς Tab και Odwalla, τα οποία δεν πήγαιναν καλά στις πωλήσεις τους και δεν είχαν υψηλή δυναμική ανάπτυξης.   

Συνολικά, η εταιρεία θα αφιερώσει 350 έως 550 εκατ.δολάρια για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της. Στις περικοπές θέσεων εργασίας δεν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι απο τις εταιρείες εμφιάλωσης. 

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Coca-Cola, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 230 δισ.δολαρίων, έχει υποχωρήσει 3% από τις αρχές του έτους έως σήμερα. 

Πηγή: CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News