Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 20:27
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Και μία ελληνική στις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου

Και μία ελληνική στις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου

Και μία ελληνική εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 136 οργανισμούς παγκοσμίως, οι οποίοι σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Ινστιτούτου Ethisphere χρήζουν αναγνώρισης για την δέσμευσή τους στην επιχειρηματική εντιμότητα. Ο λόγος για τον ΟΤΕ που συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη φορά στην εν λόγω λίστα.

H 16η ετήσια λίστα του Ινστιτούτου περιλαμβάνει 136 οργανισμούς από 22 χώρες και 45 βιομηχανίες. Τα κριτήρια για την συμπερίληψη στην λίστα είναι τα δεδομένα όσον αφορά την εργασιακή κουλτούρα, το περιβάλλον εργασίας, τις κοινωνικές πρακτικές, τις δράσεις όσον αφορά την ηθική, αλλά και τις πρακτικές συμμόρφωσης, τον τρόπο διοίκησης, την διαφορετικότητα, την ισότητα και συμπερίληψη, καθώς και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη στήριξη μίας ισχυρής αλυσίδας αξιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην φετινή αξιολόγηση αναγνωρίστηκαν επίσης οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ επίσης υπήρξε και ένα νέος τομέας γύρω από την εκτίμηση κινδύνου.

Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Ethisphere αναφέρετι ότι αναγνωρίζονται εταιρείες «που έχουν επιδείξει δέσμευση στις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές μέσω προγραμμάτων τα οποία επηρεάζουν θετικά τους εργαζομένους, τις κοινότητες και τον ευρύτερο κύκλο μετόχων, καθώς και συμβάλλουν στην βιώσιμη και επικερδή επιχειρηματική επίδοση σε μακροχρόνιο επίπεδο».

Σημειώνεται ότι το Ινστιτούτο Ethisphere έχει εδραιώσει την θέση του γύρω από την κατοχύρωση των ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών παγκοσμίως, οι οποίες δημιουργούν έναν υγιή επιχειρηματικό χαρκατήρα, και επιτυχία στην εκάστοτε αγορά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Με άλμα εισήλθαν στο 2022 οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία

Real Estate: Πολύ σκληρά για να…πεθάνουν τα ακίνητα του Βωβού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News