Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 14:59
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαράγκης: Τι απαντάει για τη συμφωνία εξυγίανσης 

Βαράγκης: Τι απαντάει για τη συμφωνία εξυγίανσης 

Ανακοίνωση κατόπιν ερωτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εξέδωσε η Βαράγκης σχετικά με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τη συμφωνία εξυγίανσής της, για την οποία έχει αναφερθεί από το πρωί με δημοσίευμά του το MR.

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει λάβει γνώση για την έκδοση της απόφασης, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι επί του παρόντος δεν έχει κάποιο επίσημο έγγραφο αυτής στην κατοχή της και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό. 

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εν λόγω συμφωνία εξυγίανσης στο νέο φορέα, μεταβιβάζονται το 99% του ενεργητικού της Εταιρείας, το σύνολο του προσωπικού και υποχρεώσεις της τάξεως του 15,1% επί των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε απάντηση της υπ’αριθ. πρωτ. 772/3.3.2022 επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε συνέχεια του από 3.3.2022 δημοσιεύματος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπου αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η από 16.9.2020 συμφωνία εξυγίανσης της ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε (η “Εταιρεία”) από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έχει λάβει γνώση ότι έχει εκδοθεί απόφαση που επικυρώνει την ανωτέρω συμφωνία, δεν της έχει όμως ακόμη γίνει διαθέσιμο το κείμενο της απόφασης αυτής. 
Εφόσον προκύψουν περαιτέρω δεδομένα η Εταιρία θα επανέλθει με περαιτέρω σχολιασμό και ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εν λόγω συμφωνία εξυγίανσης στο νέο φορέα, την εταιρεία “VARANGIS FURNITURE & INTERIORS A.E.”, μεταβιβάζονται το 99% του ενεργητικού της Εταιρείας, το σύνολο του προσωπικού και υποχρεώσεις της τάξεως του 15,1% επί των συνολικών υποχρεώσεων της Εταιρείας και πως τόσο το τίμημα, όσο και το προϊόν ρευστοποίησης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της Εταιρείας, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με την Συμφωνία Εξυγίανσης, και στην συνέχεια η Εταιρεία θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βαράγκης: Εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης

FT: Οι 5+1 ελληνικές εταιρείες που πατάνε «γκάζι» το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News