Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 13:23
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tesla: «Πράσινο φώς» για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία

Δόθηκε η τελική έγκριση, αλλά δεν θα αρχίσει άμεσα τη λειτουργία του

Tesla: «Πράσινο φώς» για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία

Πέρασε από… σαράντα κύματα, αλλά εγκρίθηκε τελικά από το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου το «giga» εργοστάσιο της Tesla έξω από το Βερολίνο.

Η εταιρεία του Elon Musk περίμενε εδώ και καιρό την έγκριση της αδειοδότησης για να ξεκινήσει την παραγωγή στο κατά τ’ άλλα έτοιμο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το διπλανό του εργοστάσιο μπαταριών.

Η γερμανική Handelsblatt μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, όπου θα δώσει λεπτομέρειες για την έγκριση του εργοστασίου της Tesla.

Βέβαια, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η απόφαση αυτή δεν δίνει αμέσως το «πράσινο φως» στην Tesla να ξεκινήσει τη λειτουργία του και την παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς θα πρέπει πρώτα να ικανοποιήσει κάποιες απαιτήσεις του υπουργείου Ενέργειας του κρατίδιου.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του εργοστασίου έχουν ξεκινήσει από το 2019 και έκτοτε έχουν υπάρξει πολύ θετικές αντιδράσεις αλλά και πολύ αρνητικές. Ορισμένοι επικροτούν την επένδυση της Tesla στην περιοχή, αλλά και τις θέσεις εργασίας και την αξία που θα δημιουργήσει για την τοπική κοινωνία.

Από την άλλη, η έγκριση για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία είχε περάσει πολλά εμπόδια, καθώς υπήρξαν ανησυχίες και πολλές δημόσιες διαβουλεύσεις για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της λειτουργίας του.

Το πιο πρόσφατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν περιβαλλοντικές ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για το σύστημα ύδρευσης του εργοστασίου και τη διοχέτευση νερού στην περιοχή γύρω από αυτό. Τότε, είχαν υποστηρίξει ότι το εργοστάσιο θα απαιτεί τεράστιες ποσότητες νερού ετησίως και ότι αυτό θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στο περιβάλλον.

Ο Elon Musk έχει εκφράσει αρκετές φορές την ενόχλησή του για τη γερμανική γραφειοκρατία. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης πήρε θέση: Πώς ο Elon Musk βοηθά την Ουκρανία

Έρευνες για ξαφνικό φρενάρισμα σε Tesla – 354 καταγγελίες οδηγών

Τesla: Νέα εμπόδια για το giga εργοστάσιο στη Γερμανία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News