Business & Finance Δευτέρα 21/02/2022, 15:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο deal για την Olympia: H Softone εξαγόρασε το 100% της Regate

Νέο deal για την Olympia: H Softone εξαγόρασε το 100% της Regate

Την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Regate, εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα των λύσεων φορητής τεχνολογίας για επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Softone, μέλος του Ομίλου Olympia. 

Το πελατολόγιο της Regate περικλείει περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, με τις λύσεις enterprise mobility να καλύπτουν ανάγκες, όπως η αυτοματοποίηση πωλήσεων (sales force automation), η τιμολόγηση επί αυτοκινήτου (EXVAN), το field marketing και το merchandising, η παρακολούθηση και διαχείριση παγίων (asset tracking), η καταγραφή πωλήσεων στο πεδίο, η διαχείριση τεχνικής υποστήριξης (field service), η διαχείριση ιατρικών επισκεπτών, ο έλεγχος παράδοσης και παραλαβής (proof of delivery) κ.α. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Softone, Πάνος Μαρτίνης, υπενθύμισε ότι «η Regate είναι μία από τις πλέον σημαντικές εταιρείες, με αναγνωρισμένη, βαθιά γνώση και εξειδίκευση στις mobile λύσεις, έχοντας παρουσιάσει σειρά επιτυχημένων εφαρμογών«. «Η συμφωνία εξαγοράς είναι ευθυγραμμισμένη με την ευρύτερη, μακρόπνοη στρατηγική μας, για την ανάπτυξη best-in-class λύσεων που επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων» πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαρκατάτος, ιδρυτής της Regate, υπογράμμισε ότι η ενσωμάτωση στη Softone αποτελεί μία πολύ σημαντική στιγμή για τη εταιρεία. «Από το 2004 που ξεκίνησε η εταιρεία την πορεία της μέχρι και σήμερα, οι άνθρωποι της Regate πέτυχαν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται από ορισμένες εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων της χώρας». 

Μετά την ολοκλήρωση του deal, το ύψος του οποίου παραμένει αδιευκρίνιστο, η Regate θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία της, με τον κ. Μαρκατάτο να παραμένει στη θέση του επικεφαλής. 

Στα βραχυπρόθεσμα πλάνα περιλαμβάνεται η επέκταση του χαρτοφυλακίου λύσεων και η ανάπτυξη νέων εφαρμογών / υπηρεσιών προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που έχει δημιουργηθεί για το enterprise mobility.  

Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν όλες οι συνέργειες με τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου SOFTONE αλλά και το ευρύ δίκτυο συνεργατών σε τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία). 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρόφιμα: Ο «χορός» των deals και το «αμερικανικό όνειρο»

Νέα deal, στρατηγικές επενδύσεις αλλά και πλειστηριασμοί στην ημερήσια διάταξη

Προς νέο deal στο ελληνικό αλουμίνιο: Συζητήσεις για συνεργασία ΕΤΕΜ – Cosmos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News