ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PayLink: Διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και phygital ανάπτυξη

PayLink: Διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και phygital ανάπτυξη

Τριάντα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη χώρα μας συμπλήρωσε η «WorldBridge – Ίδρυμα Πληρωμών Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «PayLink», κύριος Αντιπρόσωπος της Western Union στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1991 και αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία (εκτός των πιστωτικών ιδρυμάτων) που εισήγαγε τις ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με την Western Union. 

«Η ανάγκη ύπαρξης ενός φυσικού δικτύου σημείων εξυπηρέτησης, όπως είναι τα καταστήματα είναι ανάγκη και θα εξακολουθήσει να υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμη, παράλληλα με τα ψηφιακά κανάλια διανομής», εκτίμησε στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Κώστας Βαρβίας, προτάσσοντας την γεωγραφική επέκταση του δικτύου της PayLink, που σήμερα περιλαμβάνει 1.300 φυσικά σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα από ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών (που περιλαμβάνει ανταλλακτήρια, super market, συνεταιριστικές τράπεζες, ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες courier, τηλεπικοινωνίας κ.ά.), με περισσότερα από 1.300 φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, η PayLink προσφέρει την υπηρεσία της ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων, μέσω της Western Union σε 550.000 σημεία εξυπηρέτησης παγκοσμίως, σε λίγα λεπτά, με ευκολία και ασφάλεια. Επιπλέον προσφέρει πληρωμή λογαριασμών, αποστολή μετρητών σε τραπεζικό λογαριασμό, την υπηρεσία PayByBank (για πελάτες e-shops και επαγγελματίες) και ψηφιακή, online ή μέσω κινητών, πρόσβαση στις υπηρεσίες της. 

Εκτός από την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της η Εταιρεία στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη των υπηρεσιών της, διευρύνοντας τα ψηφιακά της κανάλια, κάτι που έχει ξεκινήσει ήδη με το λανσάρισμα της νέας mobile εφαρμογής της κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσουν την προηγμένη υπηρεσία εντοπισμού σημείων εξυπηρέτησης και να κατευθύνονται σε σημεία, ανοιχτά, χωρίς ουρές και αναμονές. 

«Μέσω της εξεύρεσης υγιών οικονομικά συνεργατών, την πολιτική ανταγωνιστικών τιμών, την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, την συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων της, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων σε καινοτόμες  πελατοκεντρικές υπηρεσίες» η διοίκηση της Εταιρείας εκτίμησε ότι τα περιθώρια ανάπτυξης, παρά την διαφαινόμενη επικράτηση των τραπεζών παραμένουν σημαντικά και για τους παρόχους ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως τα ιδρύματα πληρωμών. «Η πρότασή μας προς τους συνεργάτες μας ήταν και είναι ότι καλύπτουμε μια συμπληρωματική ανάγκη ως προς τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς χρημάτων», σημείωσε, «προσφέροντας συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς η Western Union έχει το δικό της ηλεκτρονικό σύστημα και δίκτυο, που μεταφέρει χρήματα σε χιλιάδες σημεία εξυπηρέτησης παγκοσμίως, σε λίγα λεπτά και με διευρυμένα ωράρια». Επιπλέον εκτός από τις υπηρεσίες για την πληρωμή λογαριασμών και την αποστολή μετρητών και σε τραπεζικό λογαριασμό, οι υπηρεσίες της PayLink, έχουν διευρυνθεί με την υπηρεσία PayByBank για e-shops και Β2Β συναλλαγές, δίνοντας στους πελάτες της τη δυνατότητα ψηφιακής πρόσβασης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

«Διευρύναμε το portfolio των υπηρεσιών μας και λίγο πριν το ξεκίνημα της πανδημίας, προσθέσαμε τη δυνατότητα αποστολής μετρητών και σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό αλλά και εντός Ελλάδος, δυνατότητα που αυτή τη στιγμή διαθέτουμε για 52 χώρες. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς και σε κάποιες περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών, χάρη στο SEPA Instant payments, η Western Union μπορεί και ολοκληρώνει τις μεταφορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», επεσήμανε η αντιπρόεδρος της PayLink κ. Αλεξάνδρα Πατσή. Όπως εξήγησε «συμπληρωματικά με το τραπεζικό σύστημα, η δική μας υπηρεσία είναι μια εναλλακτική για τους πελάτες, κάτι που φάνηκε τους μήνες της πανδημίας, όπου αρκετοί δυσκολεύτηκαν με τις πληρωμές τους, βλέποντας πολλά τραπεζικά καταστήματα να υπολειτουργούν ή με εφαρμόζουν περιορισμούς στην είσοδο» επεσήμανε. «Στην αρχή της πανδημίας λανσάραμε την εφαρμογή μας για iphone και android, και την προσαρμόσαμε ώστε να είναι προσβάσιμη και μέσω web, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε πελάτες που προτιμούν ψηφιακές λύσεις να συναλλάσσονται με εμάς», τόνισε.

Η δραστηριότητα της PayLink, αριθμεί περισσότερα από 1,6 εκατ. εμβάσματα το χρόνο και κύκλο εργασιών άνω των 14 εκατ. ευρώ για το 2021. Η κερδοφορία, (κέρδη προ φόρων) κατά τα τελευταία έτη, υπερβαίνει τα 2 εκατ . ευρώ ετησίως και ο δείκτης EBIDTA προς πωλήσεις κινείται μεταξύ 18%-20%. Ο δανεισμός της είναι μηδενικός και τα ίδια κεφάλαια το 2021 είναι της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ, θέτοντας ισχυρές βάσεις για επενδύσεις, κατέληξε ο επικεφαλής της Εταιρείας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News