ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Μασούτη – ΣΥΝΚΑ: ανακοινώθηκε επισήμως στην Κρήτη, τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από Μασούτη

Συμφωνία Μασούτη – ΣΥΝΚΑ: ανακοινώθηκε επισήμως στην Κρήτη, τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις από Μασούτη

Αύριο Κυριακή 20 Φεβρουαρίου αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από τα μέλη του ΣΥΝΚΑ – Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης στη συμφωνία με τη «Μασούτης» έτσι ώστε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα να εκδώσει επίσημα ανακοίνωση τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου. Η συνέλευση, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στα Χανιά στις 10 π.μ., είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω μη επίτευξης απαρτίας, όμως αύριο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί και όλα θα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό ΣΥΝΚΑ και Μασούτη.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της γενικής συνέλευσης είναι η έγκριση απόσχισης του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου του ΣΥΝΚΑ και η δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος το οποίο θα ονομάζεται ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Α.Ε. Μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα εισέλθει με 50% η «Μασούτης» ενώ το υπόλοιπο 50%  θα το διατηρήσει ο ΣΥΝΚΑ. Ο ΣΥΝΚΑ θα κρατήσει, επίσης, και το μάνατζμεντ. Το διοικητικό συμβούλιο θα είναι πενταμελές και δύο εκ των μελών θα ορίζονται από την «Μασούτης». Τα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της Κρήτης θα διατηρήσουν το σήμα ΣΥΝΚΑ, ενώ τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε Κυκλάδες, Κέρκυρα, Χίο και Κάλυμνο θα λειτουργούν υπό το σήμα της «Μασούτης».

Χθες, πάντως, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων, εν όψει και της αυριανής γενικής συνέλευσης, ο ΣΥΝΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση που διένειμε στα τοπικά μέσα και στην οποία φιλοξενούνται και δηλώσεις του κ. Ιωάννη Μασούτη, ύστερα από σχετική έγκριση που έδωσε ο τελευταίος. «Μέσω της συμφωνίας, θα διασφαλιστούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις στο άμεσο μέλλον και ο ΣΥΝ.ΚΑ θα αποκτήσει ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην γεωγραφική περιοχή της Κρήτης όπου και θα παραμείνει η δραστηριότητά του. Δέσμευση αποτελεί η δημιουργία ενός ευέλικτου εταιρικού σχήματος με επίκεντρο τον σεβασμό στον πελάτη, την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών, τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Ιωάννης Μασούτης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» δήλωσε: «H ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ έκλεισε με επιτυχία το 2021 διατηρώντας τον κύκλο εργασιών του 2020 και παρουσιάζοντας αυξημένα κέρδη σε μια οικονομική συγκυρία με αυξημένα έξοδα λόγω του Covid 19. Πιστοί στο επενδυτικό μας πλάνο και με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργειών μας, ξεκινάμε το 2022 με μια στρατηγική συνεργασία με την κρητική αλυσίδα SYNKA super markets από την οποία προκύπτει ένα ισχυρό εμπορικό σχήμα που καλύπτει γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την συνεργασία δύο ελληνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, με ιστορία άνω των 40 ετών και πολλά κοινά στοιχεία στην φιλοσοφία τους, όπως η έντονη κοινωνική τους παρουσία, ο ανθρώπινος προσανατολισμός τους και η συνεισφορά τους στην τοπική οικονομία».

Ο Δημήτρης Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των SYNKA super markets, σημείωσε σχετικά: «Ο ΣΥΝ.ΚΑ για πάνω από 40 χρόνια δραστηριότητας στην ελληνική αγορά συνεχίζει να αναπτύσσεται προσηλωμένα στις ίδιες αρχές, με σεβασμό στους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και κυρίως τα μέλη του. Η απόφαση λήφθηκε με άξονα τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη προς την οικογένεια Μασούτη αλλά και κυρίως τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΝΚΑ, να καταστεί η κυρίαρχη αλυσίδα στην Κρήτη, όπου και θα επικεντρωθεί η δραστηριότητά του στο μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι με το νέο εταιρικό σχήμα θα δημιουργήσουμε υπεραξία τόσο για τον τελικό καταναλωτή, προσφέροντας value for money υπηρεσίες και προϊόντα, τους προμηθευτές και παραγωγούς της Κρήτης στους οποίους δίνουμε πρόσβαση σε ένα ισχυρό, πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων, αλλά κυρίως στα μέλη του συνεταιρισμού, ενισχύοντας τις επενδύσεις τους και κατ’ επέκταση το ύψος των μερισμάτων».

 

Διαβάστε επίσης:

Μασούτης: «Κατεβαίνει» στην Κρήτη σε συνεργασία με το συναιτερισμό ΣΥΝ.ΚΑ

Carrefour: Έρχεται με convenience stores και μεσαία σούπερ μάρκετ – Στην Κρήτη το νέο ντεμπούτο

Αλλαγή φρουράς στα σούπερ μάρκετ: Τι φέρνει η αποχώρηση του Β.Σταύρου από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News