Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 18:04
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προς νέο deal στο ελληνικό αλουμίνιο: Συζητήσεις για συνεργασία ΕΤΕΜ – Cosmos

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Προς νέο deal στο ελληνικό αλουμίνιο: Συζητήσεις για συνεργασία ΕΤΕΜ – Cosmos

Σε συζητήσεις για την πώληση ενός μέρους της μη εισηγμένης Εμπορική και Βιομηχανική Ελαφρών Μετάλλων (ΕΤΕΜ) βρίσκεται η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες, οι οποίες οδήγησαν σήμερα τη μετοχή στην καλύτερη συνεδρίαση του 2022. 

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ανακοίνωσε ότι διεξάγει συζητήσεις για τη διερεύνηση στρατηγικής συνεργασίας της ΕΤΕΜ με την Cosmos Aluminium A.E. στον τομέα διέλασης αλουμινίου. 

Η Cosmos ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2007, με την παραγωγή προφίλ αλουμινίου να ξεκινάει έναν χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2008. Διαθέτει τρεις γραμμές διέλασης, καθώς και τέσσερις γραμμές συσκευασίας.  

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ξενοφών Καντώνιας είναι συνδεδεμένος με την εταιρεία παραγωγής χαλιών ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, η οποία ιδρύθηκε από την οικογένειά του τη δεκαετία του ‘50. Στο χαρτοφυλάκιο του επιχειρηματία βρίσκεται και η Exalco. 

Όσον αφορά την ΕΤΕΜ, ιδρύθηκε το 1971 και ανήκει στον Όμιλο της Viohalco και της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. 

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αυξήθηκε σήμερα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 4,89% και το 1,93 ευρώ, σημειώνοντας τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων μηνών. 

Ανοδικά κατά 1,85% έκλεισε και η μετοχή της Viohalco, η οποία τερμάτισε στο +1,85% και τα 4,67 ευρώ, ενώ η μετοχή της Cenergy, εταιρείας συμμετοχών του Ομίλου, εκτινάχθηκε στο +3,6% και τα 3,89 ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 2022

Το επόμενο βήμα του Σπ. Θεοδωρόπουλου: Διπλή εξαγορά στα τρόφιμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News