Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 11:52
ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Αποκτά τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία

Δύο νέα deals στον κλάδο των τροφίμων

Σπ. Θεοδωρόπουλος: Αποκτά τις εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία

Στην απόκτηση των εταιρειών «Έδεσμα» και «Αμβροσία» προχωρά ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του «MR», το οποίο είχε προαναγγείλει την περαιτέρω διείσδυση του επιχειρηματία στον κλάδο των τροφίμων.

Η εταιρεία «Έδεσμα» είναι μια ιστορική επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη, η οποία παρασκεύασε αλλαντικά στην Ελλάδα και μια από τις παλαιότερες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Η «Αμβροσία», από την πλευρά της, κατέχει σημαντική θέση στην αγορά, παράγοντας έτοιμα φαγητά και σαλάτες, ενώ αποτελεί επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας «Έδεσμα».

Οι δύο εταιρείες πραγματοποιούν από κοινού πωλήσεις ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Τα deals αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2022.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος, μετά την πώληση της Chipita στη Mondelez, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, διατηρώντας μεταξύ άλλων το 95% της αλλαντοβιομηχανία Νίκας. Πρόσφατα δε, απέκτησε την Ελληνικοί Χυμοί Α.Ε., μαζί με τον Απόστολο Ταμβακάκη.

Λίγα λόγια για την εταιρεία ΕΔΕΣΜΑ 

Η Έδεσμα ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1900 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιστορική εταιρεία στον κλάδο της αλλαντοποιίας και μια από τις παλιότερες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων. Η παραγωγή των προϊόντων πραγματοποιείται σήμερα σε δυο υπερσύγχρονα εργοστάσια στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η διανομή υλοποιείται μέσα από το δίκτυο πωλήσεων, το οποίο περιλαμβάνει επτά υποκαταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων στις κατά τόπους περιοχές.

Λίγα λόγια για την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑ 

Η Αμβροσία ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών ΕΔΕΣΜΑ, στον κλάδο παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών. Το 1994 η Αμβροσία απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης και σήμερα κατέχει ηγετική θέση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το επόμενο βήμα του Σπ. Θεοδωρόπουλου: Διπλή εξαγορά στα τρόφιμα

ION: Διαψεύδει τα σενάρια εισόδου του Θεοδωρόπουλου – Δεν υπάρχει καμία συζήτηση

Μπουτάρης: Σανίδα σωτηρίας από τη σουηδική Sterner Stenhus

Θεοδωρόπουλος – Ταμβακάκης αγοράζουν τους «Ελληνικούς Χυμούς» 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News