Business & Finance Παρασκευή 18/02/2022, 10:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Στο 48,1% αύξησαν το ποσοστό τους οι Τσέχοι της Allwyn

ΟΠΑΠ: Στο 48,1% αύξησαν το ποσοστό τους οι Τσέχοι της Allwyn

Στο 48,1% αύξησαν το ποσοστό τους στον ΟΠΑΠ οι Τσέχοι της Allwyn Entertainment, κατόπιν συμφωνίας για την αγορά του ποσοστού που είχε παραμείνει στα χέρια της Yeonama Holdings, συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη.

Το τίμημα της συναλλαγής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Allwyn, ανέρχεται σε 327,4 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το ποσοστό της εταιρείας στον ΟΠΑΠ από το 41,2% στο 48,1%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα του χρέους και του κεφαλαίου κίνησης της SAZKA Delta, η συναλλαγή έγινε σε premium άνω του 10% έναντι της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής του ΟΠΑΠ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά από τον ισολογισμό της SAZKA, συμπεριλαμβανομένων και χρημάτων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη ομολογιακή έκδοση ύψους 600 εκατ. ευρώ.

«Η απόκτηση του υπόλοιπου μειοψηφικού ποσοστού στην SAZKA Delta είναι ένα σημαντικό βήμα για την Allwyn, το οποίο συνεχίζει την μακροπρόθεσμη στρατηγική αύξησης ποσοστών στις επιχειρήσεις μας. Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώνει μία σειρά συναλλαγών μέσω των οποίων έχουμε αγοράσει τα μερίδια άλλων μετόχων στη SAZKA Delta τα τελευταία τρία χρόνια. Σε συνδυασμό με την επιλογή μας να λαμβάνουμε τα μερίσματα του OPAP ως επανεπένδυση σε μετοχές καθώς και με  τις αγορές από την ελεύθερη διασπορά, έχουμε αυξήσει το μερίδιό μας στον ΟΠΑΠ από 23,7% το 2018 στο 48,1% σήμερα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πρόσφατη επίδοση του ΟΠΑΠ και ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που οδηγούν σε μελλοντική του ανάπτυξη», δήλωσε ο CEO της Allwyn, Robert Chvatal.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News