Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 09:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Ελληνικό η κοινοπραξία Mace και Jacobs

Στο Ελληνικό η κοινοπραξία Mace και Jacobs

Η κοινοπραξία Mace και Jacobs αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού συμβούλου Διαχείρισης Εργου και συμβούλου Διαχείρισης Κτιριακών Εργων από την «Ελληνικό Α.Ε.», θυγατρική της Lamda Development, για την ανάπλαση του έργου του Ελληνικού. H κοινοπραξία θα διαχειριστεί το συνολικό έργο και θα ηγηθεί της διαχείρισης των κτιριακών έργων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εμβληματικές κατασκευές όπως τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Αθήνα, ένα εμπορικό κέντρο-τοπόσημο, πολυτελείς εμπορικούς χώρους και σύγχρονους χώρους γραφείων.

Οι Mace και Jacobs διαθέτουν διεθνή εμπειρία δεκαετιών στη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας και έργων υψηλής οικονομικής αξίας και πολυπλοκότητας. Οι δύο εταίροι της κοινοπραξίας έχουν διαχειριστεί έργα όπως οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και την Expo 2020 Dubai.

Η Mace έχει στο χαρτοφυλάκιό της έργα όπως τα One Za’abeel και The Opera District στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η αναβάθμιση υποδομών στο Περού και οι εγκαταστάσεις του HS2 London Euston Station στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Jacobs έχει αναλάβει τη συμβουλευτική διαχείριση μεγάλων έργων και προγραμμάτων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα Crossrail στο Ηνωμένο Βασίλειο και το FIFA World Cup Qatar 2022, καθώς και έργα ανάπλασης όπως το Edinburgh City Centre Transformation και το Aurangabad Industrial City στην Ινδία.

«Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Lamda Development αξιοποιεί την εξειδίκευση και τεχνογνωσία των Mace και Jacobs, και των ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα παρέχουν στο έργο του Ελληνικού, ώστε να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο της όραμα.

Η συνδυασμένη εμπειρία της Lamda Development και των εταιρειών Mace και Jacobs θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πράσινης, βιώσιμης και έξυπνης πόλης με άριστη ποιότητα ζωής και ιδιαίτερα κτίρια-τοπόσημα, μεταλαμπαδεύοντας παράλληλα τεχνογνωσία και νέες κατασκευαστικές τεχνικές στην ελληνική αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Με έσοδα 14 δισ. δολαρίων και ανθρώπινο δυναμικό της τάξεως των 55.000 εργαζομένων, η Jacobs παρέχει μια πλήρη σειρά επαγγελματικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων συμβουλευτικές, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υλοποίησης έργων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η Mace αποτελεί παγκόσμια εταιρεία εξειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης, συμβουλευτικής, κατασκευής και διαχείρισης για κτιριακά έργα και έργα υποδομών ανά τον κόσμο. Εχει έδρα το Λονδίνο και ετήσιο κύκλο εργασιών 1,8 δισ. στερλίνες, ενώ απασχολεί 6.000 εργαζομένους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Προχωράει το Ελληνικό: Τελειώνουν τα έργα υποδομών, «ξεπουλούν» οι βίλες

Lamda Development: Συμφωνία για ανάπτυξη κτιρίου μικτής χρήσης αξίας 200 εκατ. ευρώ 

Lamda Development: Συμφωνία με τη Eurobank για πύργο γραφείων στο Ελληνικό 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News