ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μασούτης: «Κατεβαίνει» στην Κρήτη σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό ΣΥΝ.ΚΑ

Μασούτης: «Κατεβαίνει» στην Κρήτη σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό ΣΥΝ.ΚΑ

Στην Κρήτη μέσω συνεργασίας με τα σούπερ μάρκετ του συνεταιρισμού ΣΥΝ.ΚΑ κατεβαίνει η Μασούτης. Οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν νέο εταιρικό σχήμα, στο οποίο η Μασούτης πρόκειται σε επόμενη φάση να αποκτήσει το 50% μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμη δεν έχει υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως η συζήτηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο και μες στην εβδομάδα, σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του «MR», θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου εταιρικού σχήματος με την επωνυμία «ΣΥΝ.ΚΑ Κρήτης Υπεραγορές Ανώνυμος Εταιρεία», το οποίο προέκυψε από την απόσχιση που αποφασίστηκε ήδη στις 27 Ιανουαρίου 2022 του κλάδου χονδρικού και λιανικού εμπορίου του ΣΥΝΚΑ – Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης.

Αρχικά η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική του ΣΥΝΚΑ με αρχικό κεφάλαιο 3 εκατ. ευρώ. Το μετοχικό κεφάλαιο θα διαιρεθεί σε 30.000 ονομαστικές μετοχές αξίας εκατό ευρώ έκαστη. Η είσοδος της Μασούτης θα γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας και την απόκτηση του 50% αυτής.

Η αλυσίδα ΣΥΝΚΑ κατέχει τη δεύτερη θέση από πλευράς καταστημάτων στην Κρήτη (είχε 36 το 2020) μετά την αλυσίδα Χαλκιαδάκης, ενώ συνολικά διαθέτει δίκτυο 70 καταστημάτων καθώς έχει παρουσία και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην Κέρκυρα.

Ο κύκλος εργασιών του ΣΥΝΚΑ διαμορφώθηκε το 2020 σε 186,5 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη του σε 752.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: 

Carrefour: Έρχεται με convenience stores και μεσαία σούπερ μάρκετ – Στην Κρήτη το νέο ντεμπούτο

Αλλαγή φρουράς στα σούπερ μάρκετ: Τι φέρνει η αποχώρηση του Β. Σταύρου από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Παντελής Παντελιάδης: Ο παντοπώλης της METRO που ξεκίνησε με το γαϊδουράκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News