Business & Finance Πέμπτη 10/02/2022, 21:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kellogg: Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της

Kellogg: Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της

H Kellogg σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές και ταυτόχρονα την παραγωγικότητά της προκειμένου να αντισταθμίσει τον υψηλο πληθωρισμό που πλήττει το κόστος των βασικών συστατικών των προίόντων της, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στήβ Καχιλέιν. 

«Θεωρούμε ότι το πληθωριστικό κόστος θα φθάσει σε διψήφια νούμερα. Σκοπεύουμε να καλύψουμε το ακριβότερο κόστος με αυξήσεις στις τιμές αλλά και με ενίσχυση της παραγωγικότητάς μας», είπε η Καχιλέιν. 

Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου λαμβάνουν χώρα, καθώς η Kellogg ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 με τα κέρδη ανά μετοχή στα 83 σεντ να ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet. 

Οι τιμολογιακές αυξήσεις έχουν ήδη βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τα κέρδη τους και να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο Καχιλέιν ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι καταναλωτές δεν αρνούνται να πληρώσουν παραπάνω, όμως συμπλήρωσε ότι η Kellogg θα είναι συγκρατημένη στις αυξήσεις των τιμών στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Το τμήμα προϊόντων δημητριακών της εταιρείας υπέστη μεγάλο πλήγμα το προηγούμενο τρίμηνο λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Για το 2022, ο επικεφαλής της εταιρείας αναμένει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Δεν απέκλεισε δε, η εταιρεία να προβεί φέτος σε συμφωνίες, επικαλούμενος την ισχυρή οικονομική κατάστασή της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News