ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι νέο «ζυμώνουν» οι ιδιοκτήτες του Funky Buddha

Τι νέο «ζυμώνουν» οι ιδιοκτήτες του Funky Buddha

Τι σχέση μπορεί να έχει η casual ένδυση με τα προϊόντα ζύμης; Εκ πρώτης όψεως καμία. Ωστόσο τα αδέρφια Κώστας και Νίκος Αλεξίου, της ALTEX, γνωστής κυρίως από το σήμα Funky Buddha, είναι μέτοχοι του 60% της νεοσύστατης εταιρείας Pinsa Factory, η οποία έχει ως αντικείμενο την παραγωγή ζυμών αρτοποιίας και παρόμοιων ειδών, την παραγωγή διαφόρων προϊόντων διατροφής, το χονδρικό εμπόριο προϊόντων αρτοποιίας και τις υπηρεσίες αποθήκευσης υπό ψύξη. 

Η Pinsa Factory που έχει τη μορφή ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας (ΙΚΕ) συστάθηκε μόλις στις 7 Φεβρουαρίου 2021 με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Ως εταίροι – μέτοχοι εμφανίζονται ο Κώστας Αλεξίου με 30%, ο αδερφός του Νίκος Αλεξίου επίσης με 30%, ενώ με 20% έκαστος συμμετέχουν οι Λουκάς και Αριστείδης Παπασπύρου. 

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Κώστας Αλεξίου, ο οποίος στην ALTEX κατέχει τη θέση του οικονομικού διευθυντή. Ο αδερφός του Νίκος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ALTEX. 

Χθες, εξάλλου, καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ και το πρακτικό του διαχειριστή για την πιστοποίηση της καταβολής του αρχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 

Η ALTEX, πάντως, παρά το lockdown μέχρι τα μέσα της άνοιξης του 2021 σημείωσε πολύ σημαντική αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με το 2020, της τάξης του 66%, αύξηση με την οποία φαίνεται να ξεπερνά και τον τζίρο του 2019, προ πανδημίας δηλαδή. H εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 από τον Γιάννη Αλεξίου και τους γιους του Κώστα και Νίκο και εκτός από το σήμα Funky Budha, δραστηριοποιείται επίσης με τα σήματα Garage Fifty Five και Second Skin. 

Διαβάστε επίσης: 

Sunterra: Τα θερμοκήπια και μια επιχειρηματική ιδέα που «ωρίμασε»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News