Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 22:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Amazon: Διπλασιάζει τους μισθούς για τους εργαζομένους γραφείου

Amazon: Διπλασιάζει τους μισθούς για τους εργαζομένους γραφείου

Η Amazon αυξάνει εντυπωσιακά τα ανώτατα όρια μισθών για τους εργαζομένους στους τομείς τεχνολογίας και παροχής εταιρικών υπηρεσιών, σε μία ένδειξη του βαθμού στον οποίο η πανδημία έχει εντείνει τον ήδη έντονο ανταγωνισμό για προσέλκυση ταλέντων στις ΗΠΑ.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου και του cloud computing ανακοίνωσε ότι ο μέγιστος βασικός μισθός της εταιρείας στις ΗΠΑ υπερδιπλασιάζεται, σε 350.000 δολάρια ετησίως από 160.000 δολάρια.

Στην ιστοσελίδα της, η Amazon σημειώνει ότι «αυξάνει το συνολικό εύρος αποδοχών για τις περισσότερες θέσεις εργασίας παγκοσμίως και οι αυξήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που κάναμε στο παρελθόν». Αυτές οι αλλαγές ισχύουν για τους υπαλλήλους της Amazon στον τομέα τεχνολογίας και εταιρικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο.

«Αυτή η χρονιά που πέρασε υπήρξε ιδιαίτερα ανταγωνιστική στην αγορά εργασίας και κάνοντας μια ενδελεχή ανάλυση των διαφόρων επιλογών μας, σταθμίζοντας τα οικονομικά της επιχείρησής μας και την ανάγκη να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί για την προσέλκυση και τη διατήρηση κορυφαίων ταλέντων, αποφασίσαμε να κάνουμε ουσιαστικά μεγαλύτερες αυξήσεις στα επίπεδα των μισθών από αυτά που κάνουμε σε ένα τυπικό έτος», αναφέρεται στην ανάρτηση της εταιρείας.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι υπάλληλοι της Amazon μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από την αλλαγή ή θα κερδίσουν σύντομα το υψηλότερο ποσοστό αμοιβής, αλλά η ανακοίνωση της εταιρείας ανέφερε ότι το βασικό ανώτατο όριο αμοιβής της Amazon διατηρήθηκε στα 160.000 δολάρια «για αρκετά χρόνια».

Η αλλαγή στάσης λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η Amazon ξεκινά την ετήσια σεζόν αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων της αυτή την εβδομάδα. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNNMoney.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News