Business & Finance Δευτέρα 7/02/2022, 11:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Περιθώρια ανόδου 57% βλέπει η Euroxx

Mytilineos: Περιθώρια ανόδου 57% βλέπει η Euroxx

Περιθώρια ανόδου 57% βλέπει η Euroxx στη μετοχή της Mytilineos, καθώς ανεβάζει την τιμή στόχο στα 23,8 ευρώ από τα 19,5 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση overweight.

Οι αναλυτές μιλούν για έναν ελκυστικό συνδυασμό αξίας και ανάπτυξης και αποδίδουν την αναβάθμιση της τιμής στόχου στις καλύτερες προβλέψεις για τις τιμές του αλουμινίου και τα αποτελέσματα της εταιρείας καθώς και στις βελτιωμένες προοπτικές και την ενισχυμένη ορατότητα στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD). 

Όπως σημειώνει η Euroxx, η Mytilineos είναι αρκετά άτρωτη απέναντι στην «τέλεια καταιγίδα» της αγοράς ενέργειας, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται κερδισμένη από τις αναταράξεις αυτές, λόγω του γεγονότος ότι είναι long στην αγορά χονδρικής (παράγει περισσότερη ενέργεια από ό,τι πουλά στους τελικούς πελάτες της), ενώ το συμβόλαιο σταθερών τιμολογίων στη Μεταλλουργία προσφέρει προστασία και ορατότητα στα αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Euroxx περιμένει EBITDA 497 εκατ. ευρώ (+39%) και καθαρά κέρδη 262 εκατ. ευρώ (+61%) για το σύνολο του 2022.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News