ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: Τι είπαν οι διοικήσεις σε συνέδριο της JP Morgan

Τράπεζες: Τι είπαν οι διοικήσεις σε συνέδριο της JP Morgan

«Τα αστέρια ευθυγραμμίζονται για μια καλύτερη περίοδο», ήταν το αισιόδοξο μήνυμα που εξέλαβαν οι αναλυτές της JP Morgan από τις παρουσιάσεις που έκαναν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών στο συνέδριο CEEMEA Opportunities Conference του επενδυτικού οίκου.

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών εμφανίστηκαν αισιόδοξες για το 2022, καθώς όπως είπαν, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας που είναι φιλική προς την ανάπτυξη και ο τραπεζικός κλάδος πλησιάζει στην επίτευξη μονοψήφιων δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων, έπειτα από χρόνια προσπαθειών.

Τώρα, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στη διατηρήσιμη αύξηση των δανείων και τη βελτίωση των αποδόσεων, όπως σημειώνει η JP Morgan.

Ενώ τα projects του Ταμείου Ανάκαμψης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, οι προετοιμασίες συνεχίζονται και οι πρώτες εκταμιεύσεις αναμένονται το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Οι διοικήσεις εμφανίζονται άνετες με τους στόχους που έχουν θέσει για απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) στο 8-10% για το 2022-2023, καθώς διαπιστώνουν διάθεση για διανομή κεφαλαίων το επόμενο διάστημα.

Κατόπιν τούτων, η JP Morgan δηλώνει ότι παραμένει θετική (bullish) για τις ελληνικές τράπεζες το 2022, εστιάζοντας σε Alpha, Eurobank και Εθνική για τις οποίες έχει δώσει σύσταση overweight.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Πώς το ΧΑ αντιστάθηκε στο sell off του Ιανουαρίου

Ταμείο Ανάκαμψης: Στο 0,35% ορίσθηκε το ελάχιστο επιτόκιο για τα δάνεια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News