Business & Finance Δευτέρα 31/01/2022, 10:23
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Συμφωνία για ανάπτυξη κτιρίου μικτής χρήσης αξίας 200 εκατ. ευρώ 

Lamda Development: Συμφωνία για ανάπτυξη κτιρίου μικτής χρήσης αξίας 200 εκατ. ευρώ 

Σε συμφωνία με εταιρεία του ομίλου Brook Lane Capital ήρθε η Lamda Development, για την ανάπτυξη κτιρίου και συγκεκριμένα πύργου μικτής χρήσης, εντός του χώρου του Ελληνικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το κτίριο θα αποτελείται από από χώρους γραφείων, πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες και θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου του Ελληνικού.

Η συνολική επένδυση αναμένεται να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια συμφωνία σύνηψε η Lamda Development, προκειμένου η Eurobank να αποκτήσει ακίνητο συνολικού εμβαδού 18.000 τ.μ. εντός της επιχειρηματικής ζώνης στο Ελληνικό. 

Η Eurobank επιθυμεί να κατασκευάσει πύργο γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. στο οποίο θα στεγάσει τα γραφεία της. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:
 
Στο πλαίσιο εφαρμογής του επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Ελληνικού, η Εταιρεία και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. συνήψαν την 27.01.2022 Συμφωνία Πλαίσιο (Framework Agreement) με εταιρεία του ομίλου BROOK LANE CAPITAL για την ανάπτυξη υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης («Mixed Use Tower»), εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, το οποίο θα ολοκληρωθεί κατά την πρώτη πενταετή φάση υλοποίησης του έργου του Ελληνικού. Η εν λόγω συνεργασία αφορά στην υλοποίηση ενός πύργου, μικτής χρήσης («Mixed Use Tower») αποτελούμενο από χώρους γραφείων, πολυτελές ξενοδοχείο και κατοικίες, προοριζόμενο να
αποτελέσει τοπόσημο της όλης περιοχής.

Υπό τον όρο εκπλήρωσης των αιρέσεων που προβλέπονται στην ως άνω Συμφωνία Πλαίσιο, η ανάπτυξη θα γίνει μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχουν εταιρεία του ομίλου BROOK LANE CAPITAL και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την πλήρωση των ως άνω αιρέσεων εκτιμάται σε περίπου έξι μήνες. O σχεδιασμός του Mixed Use Tower έχει ανατεθεί στο κορυφαίο διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, ενώ η διαχείριση του ξενοδοχείου και των κατοικιών θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρεία διαχείρισης (hotel operator). 

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Mixed Use Tower εκτιμάται σε 200 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Lamda: Στις Mace – Jacobs η διαχείριση της κατασκευής κτιρίων στο Ελληνικό

Lamda Development: Συμφωνία με τη Eurobank για πύργο γραφείων στο Ελληνικό 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News