Business & Finance Παρασκευή 28/01/2022, 09:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Κέρδη άνω των 260 εκατ. ευρώ το 2022

Ευ. Μυτιληναίος: Κέρδη άνω των 260 εκατ. ευρώ το 2022

Την πρόβλεψη για διπλασιασμό των κερδών της Mytilineos το 2022 σε σχέση με το 2020, στα 260 εκατ. ευρώ, επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε αναλυτές, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2021. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να ξεπεράσει και τα επίπεδα αυτά, καθώς το 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021. 

Ο κ. Μυτιληναίος προειδοποίησε ότι το περιβάλλον παραμένει ρευστό και τόνισε ότι η ενεργειακή μετάβαση θα κοστίσει ακριβά. 

Ωστόσο, σημείωσε ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Mytilineos έχει καταφέρει να αποτελεί έναν συνδυασμό εταιρείας αξίας (value stock) και εταιρείας ανάπτυξης (growth stock), κάτι που είναι σπάνιο στις αγορές. 

Στον Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SES), ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι η εταιρεία επενδύει σε έργα, όπως στην παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα, όπου έχει κλείσει συμφωνίες 500 εκατ. ευρώ,  και στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων μέσω της θυγατρική Zeologic. 

Στα παραδοσιακά έργα και στην κατασκευή μονάδων, η εταιρεία έχει πλέον μοναδική τεχνογνωσία και ως ενιαία Mytilineos έχει και το απαραίτητο μέγεθος για να διεκδικήσει μεγάλα έργα, σημείωσε. 

Η ζήτηση φυσικού αερίου θα αυξηθεί με την πράσινη  μετάβαση και οι σχετικές υποδομές, και ειδικά τα CCGTs, θα είναι οι πιο σημαντικές, πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης: 

Mytilineos: Χρονιά ρεκόρ το 2021 σε όλα τα οικονομικά μεγέθη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News