ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eldorado Gold: Μέχρι τον Ιούνιο κλείνει το μέτωπο στις Σκουριές

Τι αναφέρει σε παρουσίασή του προς τους αναλυτές ο καναδικός όμιλος

Eldorado Gold: Μέχρι τον Ιούνιο κλείνει το μέτωπο στις Σκουριές

Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς τοποθετείται η ολοκλήρωση της χρηματοδοτικής συμφωνίας για την επανεκκίνηση του έργου των Σκουριών, σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση της Eldorado Gold σε παρουσίασή της προς τους αναλυτές.

Με ορίζοντα τον Ιούνιο ο καναδικός εξορυκτικός όμιλος θα λάβει απόφαση και για το πότε θα επανεκκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στο μεταλλείο των Σκουριών για το οποίο απαιτούνται επιπρόσθετα κεφάλαια της τάξεως των 845 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ίδια παρουσίαση, θετική εξέλιξη όσον αφορά την δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί η αύξηση της ετήσιας παραγωγικότητας του μεταλλείου της Ολυμπιάδας στους 650 χιλ. τόνους. Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις για τη πενταετία 2021-2025 που παρέσχε, πρόσφατα, ο καναδικός όμιλος, το συνολικό κόστος εξόρυξης τοποθετείται περίπου σε 1.075 έως 1.175 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην Ολυμπιάδα του Δήμου Αριστοτέλη, η Eldorado Gold τοποθετεί κατά τη φετινή χρονιά την παραγωγή σε 475 χιλ. τόνους μεταλλεύματος με περιεκτικότητα σε χρυσό και ασήμι 7,4 γραμμάρια και 119 γραμ. ανά τόνο αντίστοιχα και σε μόλυβδο και ψευδάργυρο από 4% για κάθε ορυκτό. Ύστερα και από την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων, εκτιμάται ότι η παραγωγή της εταιρείας στην Ολυμπιάδα θα διαμορφωθεί από 65 έως 75 χιλ. ουγγιές χρυσού, από 1,4 έως 1,5 εκατ. ουγγιές ασημιού, από 12 έως 15 χιλ. τόνους μολύβδου και από 12 έως 15 χιλ. ψευδάργυρου.

Φέτος, στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, που διαθέτει χρυσοφόρο πολυμεταλλικό θειούχο μετάλλευμα, η Eldorado Gold σχεδιάζει να υλοποιήσει κεφαλαιουχικές δαπάνες από 34 έως 39 εκατ. δολάρια. Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην υπόγεια ανάπτυξη του μεταλλείου, σε σειρά έργων και στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης του χώρου ξηρής απόθεσης (μεταλλευτικών καταλοίπων) στον Κοκκινόλακκα.

Στις Σκουριές, για την ολοκλήρωση του μεταλλείου εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν κεφάλαια ύψους 845 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την μελέτη βιωσιμότητας της εταιρείας. Το μεταλλείο Σκουριών, που αποτελεί συνδυασμό επιφανειακής και υπόγειας εξόρυξης, διαθέτει, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, εσωτερικό δείκτη απόδοσης (IRR) 19%, καθαρή παρούσα αξία 1,3 δισ. δολαρίων και ετήσια παραγωγή χρυσού και ισοδύναμων μετάλλων 312 χιλ. ουγγιών. Οι κατασκευαστικές εργασίες του μεταλλείου Σκουριών, που βρίσκεται σε καθεστώς συντήρησης από το 2017, εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2022 και θα ολοκληρωθούν σε δυόμισι χρόνια. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εξασφάλιση χρηματοδότησης, με την εταιρεία να αξιολογεί σειρά επιλογών, όπως η είσοδος στρατηγικών επενδυτών ή η χρηματοδότηση χρέους.

Διαβάστε επίσης: 

Eldorado: Επενδύει 39 εκατ. δολάρια στην Ολυμπιάδα

Σκουριές: Πώς η Eldorado Gold θα βγάζει 312 χιλ. ουγκιές χρυσού τον χρόνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News