Business & Finance Παρασκευή 21/01/2022, 22:31
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Shell αλλάζει και επίσημα όνομα από σήμερα – Όχι πλέον «Royal Dutch»

Η Shell αλλάζει και επίσημα όνομα από σήμερα – Όχι πλέον «Royal Dutch»

Η Shell άλλαξε επίσημα το όνομά της από σήμερα Παρασκευή, εγκαταλείποντας το «Royal Dutch», το οποίο αποτελεί μέρος της ταυτότητάς της από το 1907, μετά από την απόφασή της να καταργήσει τη διπλή μετοχική της διάρθρωση και να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από την Ολλανδία στη Βρετανία.

«Η Shell ανακοίνωσε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να αλλάξει το όνομά της σε Shell στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Αυτή η αλλαγή έχει πλέον τεθεί σε ισχύ», ανακοίνωσε η Shell.

Τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Άμστερνταμ θα θέσουν σε ισχύ την αλλαγή του ονόματος στις 25 Ιανουαρίου, ενώ το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα ακολουθήσει στις 31 Ιανουαρίου.

Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την ιδιοκτησία μετοχών και οι μετοχές κατηγορίας Α και Β θα παραμείνουν αμετάβλητες προς το παρόν, διευκρίνισε η Shell.

Η Shell ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι θα καταργήσει τη διπλή μετοχική της διάρθρωση και θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο από τη Χάγη, λόγω των φόρων που πληρώνει στην Ολλανδία και των πιέσεων που δέχεται να επισπεύσει τη στρατηγική της για να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή. 

Η εταιρεία βρίσκεται σε μακροχρόνια διαμάχη με τις ολλανδικές αρχές σχετικά με την παρακράτηση φόρου 15% επί των μερισμάτων σε ορισμένες από τις μετοχές της, καθιστώντας τις λιγότερο ελκυστικές για τους διεθνείς επενδυτές. Η Shell εισήγαγε το καθεστώς της διπλής μετοχικής διάρθρωσης το 2005 μετά από προηγούμενη εταιρική αναθεώρηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η εταιρεία που μολύνει τον πλανήτη όσο και η…Ρωσία

Shell: Ακτιβιστής επενδυτής αγοράζει μερίδιο και ζητά τη διάσπαση της εταιρείας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News