Business & Finance Παρασκευή 21/01/2022, 22:15
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Netflix και Microsoft δείχνουν ότι τα videogames δεν μπορούν να αγνοηθούν

Netflix και Microsoft δείχνουν ότι τα videogames δεν μπορούν να αγνοηθούν

Λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η Take-Two ανακοίνωσε την εξαγορά της Zynga έναντι περίπου 13 δισ.δολαρίων και λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard με 69 δισ. δολάρια, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, ανακοίνωσε τη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών εκεί όπου το Netflix μπορεί να «καταπλήξει τα μέλη του».

«Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό», είπε ο Χέιστινγκς κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοινώνοντας τα κέρδη του Netflix. «Όταν τα παιχνίδια για κινητά έχουν προβάδισμα παγκοσμίως και εμείς είμαστε μερικοί από τους καλύτερους παραγωγούς, τότε το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα ακολουθήσει».

Αυτό είναι σαφώς ένα δύσκολο έργο για το Netflix, το οποίο «χτίζει» από το μηδέν τη μονάδα παιχνιδιών του. Ο γενικός διευθυντής Γκρεγκ Πίτερς δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να χορηγήσει άδεια πνευματικής ιδιοκτησίας «μεγάλων παιχνιδιών» που «ο κόσμος θα αναγνωρίσει» τους επόμενους μήνες. Ο Χέιστινγκς πρόσθεσε ότι το Netflix θα χρησιμοποιήσει τη στρατηγική του «περπάτα, ανίχνευσε, τρέξε» γύρω από το gaming, που σκόπιμα αναπτύσσει η εταιρεία προκειμένου να μάθει για τις συνήθειες των χρηστών.

Το Netflix, φυσικά, έχει χρησιμοποιήσει αυτή τη γενική στρατηγική στο παρελθόν – σε ροή βίντεο. Η εταιρεία έδωσε άδεια σε γνωστές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές για να δημιουργήσει τη βάση χρηστών της ως συμπλήρωμα καλωδιακής τηλεόρασης προτού αναπτύξει πρωτότυπο περιεχόμενο. Σήμερα, το Netflix ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η εξαγορά της Microsoft και ο σχολιασμός του Netflix είναι μια γενική παραδοχή ότι το gaming έχει γίνει σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ψυχαγωγίας, ειδικά στο κοινό νεώτερων ηλικιών. Η βιασύνη εξαγορών υποδηλώνει κάτι πολύ πιο απλό: Το gaming έχει γίνει πανταχού παρόν. Οι κινητές συσκευές και το διαδικτυακό παιχνίδι, που συνδέουν τους ανθρώπους για να παίζουν παιχνίδια σε πραγματικό χρόνο, έχουν δώσει στο gaming ευρύτερο κοινό και έμφαση στη νεανική κουλτούρα. Η Entertainment Software Association, η εμπορική ένωση βιντεοπαιχνιδιών των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι σήμερα περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη φορά παίζουν βιντεοπαιχνίδια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Tι συμβαίνει με το Netflix – Βουτιά 20% για τη μετοχή

Ποδαρικό με Netflix στη νέα χρονιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News