Business & Finance Τετάρτη 19/01/2022, 22:14
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Luckin Coffee: Επιστρέφει στο Nasdaq δύο χρόνια μετά το λογιστικό της σκάνδαλο

Luckin Coffee: Επιστρέφει στο Nasdaq δύο χρόνια μετά το λογιστικό της σκάνδαλο

H Luckin Coffee σχεδιάζει την επιστροφή της στο χρηματιστήριο του Nasdaq, δύο περίπου χρόνια μετά το λογιστικό σκάνδαλο στο πλαίσιο του οποίου η κινεζική αλυσίδα καφέ πραγματοποίησε πωλήσεις άνω των 300 εκατ.δολαρίων, σύμφωνα με πηγές. 

Αποτελώντας κάποτε το μεγαλύτερο ανταγωνιστή των Starbucks στην Κίνα, η αλυσίδα Luckin διεγράφη από το χρηματιστήριο του Nasdaq τον Ιούνιο του 2020 και έξι μήνες αργότερα συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 180 εκατ.δολαρίων για να διευθετήσει το λογιστικό σκάνδαλο με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία άντλησε περισσότερα από 864 εκατ.δολάρια από επενδυτές παραποιώντας τα λογιστικά στοιχεία της. 

Σύμφωνα με πηγές, η Luckin εξετάζει τώρα τις επιλογές της για να εισαχθεί ξανά στο Nasdaq, πολύ σύντομα ακόμη και στο τέλος του έτους και στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει επαφές με επενδυτές και συμβούλους συζητώντας και τις επιλογές που έχει για την άντληση κεφαλαίου. 

Η επιστροφή της στο χρηματιστήριο πιθανόν να μην συναντήσει μεγάλα ρυθμιστικά εμπόδια σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίζει μία κινεζική εταιρεία όταν πραγματοποιεί αρχική δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ, επειδή οι μετοχές της εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η εταιρεία συνεχίσει να παρουσιάζει τα αποτελέσματά της. 

Η Luckin είχε καταθέσει αίτηση για να τεθεί σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης στις ΗΠΑ το 2021 προκειμένου να βοηθηθεί στην αναδιάρθρωση του χρέους της, ενώ τα καταστήματα καφέ της παρέμειναν ανοικτά. Σκοπεύει να προχωρήσει ξανά σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο όταν η διαδικασία πτώχευσης ολοκληρωθεί, όπως ανέφεραν κάποιες από τις πηγές. 

Η εταιρεία έχει 5.671 καταστήματα, η πλειονότητα των οποίων βρίσκονται στην Κίνα – περίπου 500 καταστήματα περισσότερα από αυτά που διαθέτει η κύρια ανταγωνίστριά της, η αλυσίδα Starbucks. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News