ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμο την άνοιξη το νέο κέντρο διαλογής της εταιρείας ACS

Έτοιμο την άνοιξη το νέο κέντρο διαλογής της εταιρείας ACS

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, θυγατρικής του ομίλου Quest, στην οδό Πέτρου Ράλλη 36-38 στο Αιγάλεω. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών στον κλάδο των ταχυδρομικών υπηρεσιών με αξία που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 42 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας διώροφο κτίριο διαλογής επιφάνειας 30.000 τετραγωνικών μέτρων. Εκτιμάται ότι ποσό της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην αξία του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ περίπου 8 εκατ. ευρώ αφορούν την τιμή κτήσης του ακινήτου.

Η μονάδα θα διαθέτει δυνατότητα διαλογής άνω των 50.000 αποστολών ανά ώρα, επιτρέποντας στην ACS να υπερτριπλασιάσει την υφιστάμενη δυναμικότητά της. Θα περιλαμβάνει ακόμη κατάστημα λιανικής, γραφειακούς και αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και χώρο στάθμευσης 310 Ι.Χ. αυτοκινήτων και περισσότερων από 50 φορτηγών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Η πρόοδος της επένδυσης καθυστέρησε καθώς στο ακίνητο 26,7 στρεμμάτων, που αγόρασε η ACS από την OTE Estate το 2015, εντοπίστηκαν ευρήματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο νέο κέντρο διαλογής της ACS θα μεταφερθεί, σταδιακά, το προσωπικό που βρίσκεται στο Κρυονέρι, όπου υπάρχουν σήμερα οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Το νέο κέντρο διαλογής θα ενισχύσει σημαντικά την ταχύτητα διαλογής των αποστολών της εταιρείας, η οποία επενδύει και στην ενδυνάμωση του τελευταίου κρίκου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πρόκειται δηλαδή για το «τελευταίο μίλι», την παράδοση της αποστολής από το τελικό σημείο τήρησής της στον τελικό καταναλωτή. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι μέσα στους επόμενους μήνες, η ACS θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη 205 σταθμών με «έξυπνες» θυρίδες (smart lockers) «KePol» που θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να παραλαμβάνουν ή και να παραδίδουν τα δέματά τους με τη μέθοδο Click & Collect, δηλαδή χωρίς ανθρώπινη επαφή, σε όλο το εικοσιτετράωρο. Θα περιλαμβάνουν οθόνη αφής, για την πληκτρολόγηση των απαιτούμενων κωδικών πρόσβασης στα smart lockers, POS για όσους επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτα κατά την παραλαβή του δέματός τους, σύστημα συναγερμού, κάμερα και φωτισμό LED.

Μέσω των συγκεκριμένων επενδύσεων, η ACS εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τη σταθερά υψηλή ζήτηση για παραγγελίες, ενώ εκτιμάται ότι άνω του 50% του όγκου των αποστολών της εταιρείας προέρχεται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Courier: Τα 8 χειρότερα πράγματα που κάνετε όταν περιμένετε παράδοση

Εταιρείες delivery: Μετά την έκρηξη και τα deals, η νέα ευκαιρία του 1 τρισ.

Yπηρεσίες Delivery: Ο ανταγωνισμός και τι αλλάζει στις εργασιακές σχέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News