ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Premia: Αποκτά 1.000 διαμερίσματα έως το 2026

Πού θα δαπανήσει τα 100 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου

Premia: Αποκτά 1.000 διαμερίσματα έως το 2026

Σε νέες επενδύσεις, στην αποπληρωμή υφιστάμενου ομολογιακού δανείου και σε κεφάλαιο κίνησης θα κατευθυνθούν τα νέα κεφάλαια, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να αντλήσει η Premia μέσω της επικείμενης ομολογιακής έκδοσής της, της πρώτης για τη φετινή χρονιά. Στρατηγικός στόχος της εταιρείας ακινήτων είναι ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου της με νέα ακίνητα logistics, κατοικίες, εμπορικούς χώρους, χώρους περίθαλψης και κτήρια εκπαίδευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα από τα προσύμφωνα που υπέγραψε λίγο πριν δύσει το 2021 περιλαμβάνουν φοιτητικές κατοικίες στην Κυψέλη.

Πού θα διατεθούν τα 100 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Premia, ποσό 39,6 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την πλήρη αποπληρωμή δανείου ισόποσης αξίας (39,3 εκατ. ευρώ). Επίσης, περίπου 54 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν, σε ορίζοντα διετίας, σε νέες επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, ενώ 3 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2021 τα έσοδα από μισθώματα θα αυξηθούν λόγω της ένταξης 11 πλήρως μισθωμένων ακινήτων με συνολικά ετησιοποιημένα μισθώματα ποσού περίπου 7.3 εκατ.ευρώ ή 7,7 εκατ. ευρώ (εάν ληφθεί υπόψιν η αλλαγή στο ετήσιο μίσθωμα που αφορά το μισθωτή «Seagull S.A.» από την αρχή της φετινής χρονιάς).

Η εταιρεία έχει παρουσιάσει δείγμα γραφής των επενδυτικών προθέσεών της. Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο, τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία απέκτησε αυτοτελές ακίνητο 58 εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) στον Πειραιά (περιοχή Αγ. Διονυσίου), συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ., τα οποία είναι εκμισθωμένα στην εταιρεία Teleperformance Hellas μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 2033.  Τον ίδιο μήνα υπέγραψε προσύμφωνα για την απόκτηση πολυκατοικιών που λειτουργούν ως φοιτητικές εστίες στην Κυψέλη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για φοιτητική εστία 19 διαμερισμάτων που ανήκει στην «Κυψέλη Student Studios», πολυκατοικία 49 διαμερισμάτων (“Πάτρα Student Studios”) και για κτήριο 85 διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη (Valor properties).

Η εταιρεία σχεδιάζει, μέχρι το τέλος του 2026, να έχει στην κυριότητά της ένα χαρτοφυλάκιο αντιστοίχων ακινήτων συνολικής δυναμικότητας της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων.

Επίσης, η Premia υπέγραψε ένα ακόμη προσύμφωνο από κοινού με την Arcela Investments Ltd (ανήκει στην Dimand) για την απόκτηση της εταιρείας «Iq Karela». H τελευταία έχει στην κυριότητά της ένα ακίνητο που βρίσκεται στη θέση Πούσι Λέδη στην Παιανία με έκταση 23 στρέμματα επί του οποίου έχει ανεγερθεί κτίριο.

Χαρτοφυλάκιο 131,6 εκατ. ευρώ

Η Premia διαθέτει 16 επενδυτικά ακίνητα αξίας 131,6 εκατ. ευρώ από τα οποία 12 είναι πλήρως μισθωμένα. Τα τελευταία περιλαμβάνουν αποθήκες (logistics) στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου/ Ελευσίνας Αττικής, και στην περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη. Αυτά μισθώνονται σε μεγάλους ομίλους λιανεμπορίου (π.χ. Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, ΜΕΤΡΟ), εταιρείες logistics (π.χ. Seagull, Medlog, Synergy In Supply Chain) και μεγάλες εταιρείες τροφίμων/καταναλωτικών αγαθών (π.χ. Friesland Campina Hellas, Henkel Hellas). Επίσης, το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει δύο κτήρια σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στην περιοχή της Παιανίας Αττικής (μισθωμένο στην ΑΒ Βασιλόπουλος) και το άλλο βρίσκεται στην Κατερίνη (μισθωμένο στη Σκλαβενίτης). Διαθέτει ακόμη κατάστημα μισθωμένο στην Praktiker, όπως και το κτήριο επιπλωμένων διαμερισμάτων στον Πειραιά που είναι μισθωμένο στην Teleperformance.

Διαβάστε επίσης: 

Premia: Το ομολογιακό των 100 εκατ. ευρώ και ο στόχος για ακίνητα 1 δισ. ευρώ

Νέο deal στα ακίνητα στο Μαρούσι: Ποιο κτίριο αγόρασε η Trastor

Real estate: Μεγάλες επενδύσεις από ελληνικές φαρμακευτικές

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News