Business & Finance Δευτέρα 10/01/2022, 21:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αirbus: Κράτησε τα σκήπτρα στις παραδόσεις αεροσκαφών το 2021 για γ’ συναπτό έτος

Αirbus: Κράτησε τα σκήπτρα στις παραδόσεις αεροσκαφών το 2021 για γ’ συναπτό έτος

H Airbus διατήρησε τα σκήπτρα ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής αεροσκαφών στον κόσμο το 2021 για τρίτο διαδοχικό έτος, καθώς ξεπέρασε τη Boeing στον αριθμό των παραδόσεων παραγγελιών. 

Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, παρέδωσε πέρυσι 611 αεροσκάφη, αριθμός που προσδίδει στον ευρωπαϊκό βιομηχανικό κολοσσό αναμφισβήτητο προβάδισμα έναντι της αμερικανικής Boeing η οποία παρέδωσε μόλις 302 αεροσκάφη τους πρώτους 11 μήνες. 

Επίσης, η Airbus πώλησε 771 αεροσκάφη στη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις της να φθάσουν τα 507 αεροσκάφη, μετά τις ακυρώσεις που είχε, παρότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν ο αριθμός αυτός είναι αρκετός για να υποσκελίσει τον αντίστοιχο της Boeing. Το Reuters είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι στόχος της Airbus ήταν να παραδώσει 600 αεροσκάφη το 2021.

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο κολοσσοί επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες αλλαγές στους λογιστικούς κανόνες καθώς και από τις έντονες διακυμάνσεις της αεροπορικής αγοράς στη διαρκεια της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Boeing πώλησε 829 αεροσκάφη το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός υποχώρησε στα 400 μετά τις ακυρώσεις που έγιναν στη διάρκεια αυτής της περιόδου, για να ανακάμψει ωστόσο στα 457 με βάση τις λογιστικές προσαρμογές. 

Αναλυτές επισημαίνουν ότι με βάση τα λογιστικά πρότυπα που ακολουθεί η Airbus, όπως και η Boeing, είναι πολύ πιθανόν να μην παραδοθούν ορισμένα αεροσκάφη. Οι ίδιοι αναλυτές προειδοποιούν επίσης ότι η υιοθέτηση της ίδιας μεθοδολογίας με τη Boeing είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει φέτος σε μείωση των καθαρών παραγγελιών της Airbus συγκριτικά με τα επίπεδα του 2021. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Οι αεροπορικές θέλουν να μειώσουν τις πτήσεις – φαντάσματα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News