ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand-Golden Horizon: Αναβλήθηκε ο έλεγχος των φακέλων για το έργο των 80 εκατ. ευρώ

Εξαιτίας της πανδημίας

Dimand-Golden Horizon: Αναβλήθηκε ο έλεγχος των φακέλων για το έργο των 80 εκατ. ευρώ

Αναβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η, προγραμματισμένη για σήμερα, διαδικασία ελέγχου των φακέλων που έχουν καταθέσει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand και η Golden Horizon για τη στέγαση σε νέο κτήριο των δικαστηρίων και δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει προσφορές στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που υλοποιεί το διαγωνισμό. Αυτή της Golden Horizon, ύψους 79 εκατ. ευρώ προβλέπει τη στέγαση του νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά στο κτηριο της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, στην οδό Αθηνών 39, που απέκτησε η εταιρεία, ισραηλινών συμφερόντων, μέσω πλειστηριασμού τον Απρίλιο του 2019.

Η, υποβληθείσα μέσω της Hub 204 Μ.Α.Ε., προσφορά, ύψους 78,5 εκατ.ευρώ, της Dimand προβλέπει την ανάπτυξη του δικαστικού μεγάρου σε έκταση στον Άγίο Διονύσιο Πειραιά, όπου η εταιρεία υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής αναγέννησης, αναδιαμορφώνοντας τις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος.

Σήμερα, η πενταμελής επιτροπή του διαγωνισμού θα ήλεγχε την ορθότητα των προσφορών των δύο υποψηφίων.

Ωστόσο, η εμφάνιση κρούσματος Covid-19 σε μέλος της Επιτροπής του διαγωνισμού οδήγησε στην αναβολή της διαδικασίας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News