Business & Finance Παρασκευή 7/01/2022, 21:47
ΑΓΟΡΕΣ

Μπράνσον: Στα «σκαριά» η πρώτη του SPAC στην Ευρώπη

Μπράνσον: Στα «σκαριά» η πρώτη του SPAC στην Ευρώπη

Nύξεις, χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώσει, άφησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι η εταιρεία του Virgin Group σκοπεύει να συστήσει SPAC στην Ολλανδία, την πρώτη δική του εταιρεία ειδικού σκοπού στην Ευρώπη.  

Στόχος του γνωστού επιχειρηματία είναι να αντλήσει περί τα 200 εκατ.ευρώ μέσω της πώλησης μετοχών σε μία εταιρεία ειδικού σκοπού (SPAC), με την προοπτική εν συνεχεία συγχώνευσής της με υφιστάμενη επιχείρησή του, όπως μετέδωσε το Sky News. 

«Λατρεύω το Άμστερνταμ, ζούσε σε ένα πλωτό διαμέρισμα για αρκετό διάστημα της ζωής μας, ίσως λοιπόν να χρειαστώ ένα νέο διαμέρισμα αυτού του τύπου. Ισως να με δείτε ξανά στο Άμστερνταμ για κάποιο διάστημα», είπε ο Μπράνσον, μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του Bloomberg. 

O δισεκατομμυριούχος, που ξεκίνησε την καριέρα του το 1970, κάνει χρήση των SPACs αναζητώντας ευκαιρίες στην αμερικανική αγορά. Εχει συγχωνεύσει τμήματα της αυτοκρατορίας του Virgin Group με εισηγμένες εταιρείες και έχει δημιουργήσει τις δικές του SPACs στην αμερικανική αγορά. 

Ο ίδιος ο Μπράνσον είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η άντληση κεφαλαίων μέσω SPAC είναι περισσότερο αποτελεσματική και τον βοηθά να καταναλώνει λιγότερο χρόνο σε σχέση με μία παραδοσιακή αρχική δημόσια εγγραφή. 

Το Δεκέμβριο, η κοινοπραξία του στον χώρο του διαστήματος Virgin Orbit Holdings εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω της συγχώνευσής της με τη NextGen Acquisition Corp.II, περίπου δύο έτη αφότου η Virgin Galastic Holdings εισήχθη στο χρηματιστήριο με τον ίδιο τρόπο. 

Η Virgin Orbit, μία από τις πολυάριθμες startups που εκτοξεύουν δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την πρώτη αποστολή της στη Βρετανία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Νταν Χαρτ. Η μετοχή της ενισχύθηκε σήμερα 29%.

Σε άνοδο βρίσκεται και η μετοχή της εταιρεία διαστημικού τουρισμού του Μπράνσον Virgin Galactic αφότου απώλεσε περίπου 21% της αξίας της από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τεράστια κέρδη για επενδυτές και venture capital από τις SPAC

Virgin Atlantic: Αναζητά χρηματοδότηση 400 εκατ.λιρών από τους μετόχους

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News