Business & Finance Τρίτη 28/12/2021, 14:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Επικυρώθηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για το αδιύλιστο νερό

ΕΥΔΑΠ: Επικυρώθηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο για το αδιύλιστο νερό

Με ποσοστό 99,96% επικυρώθηκε από τους μετόχους της ΕΥΔΑΠ η νέα σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Στη σύμβαση καθορίζονται οι όροι ανανέωσης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης έως το 2040, καθώς και οι όροι για την υπογραφή σύμβασης υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) για τρία έτη. 

Με την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου, ορίζεται η τιμή πώλησης του αδιύλιστου νερού από το ελληνικό δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ για τα επόμενα 20 έτη. 

Η νέα τιμή είναι 40% χαμηλότερη σε σχέση με ό,τι ίσχυε περίοδο 2004 – 2013. 

Ο καθορισμός ενός δίκαιου και εύλογου τιμήματος για το αδιύλιστο νερό, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας και συμβάλει στη συγκράτηση των τιμολογίων για τους καταναλωτές. 

Επίσης, στην έκτακτη Γ.Σ. αποφασίστηκε ο συμψηφισμός οφειλών από το ελληνικό δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ και αντιστρόφως. 

Χάρη σε αυτόν, η ΕΥΔΑΠ δύναται να ανακτήσει το καταβλητέο ποσό των 157,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορούσε την τιμή του νερού για το «κενό» διάστημα της περιόδου 2013 – 2020.

Υπό αυτό το πρίσμα, καταλήγει η ΕΥΔΑΠ, κλείνει οριστικά μια πολύχρονη εκκρεμότητα, επιτρέποντας στην επιχείρηση να προχωρήσει στην επιτάχυνση του επενδυτικού της προγράμματος, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και της πελατειακής της βάσης και στη χάραξη θετικής μελλοντικής πορείας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News