Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 18:04
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Η πρώτη συνθετική τιτλοποίηση με ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια

Τα οφέλη της  «Wave I»

Eurobank: Η πρώτη συνθετική τιτλοποίηση με ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια

Την ολοκλήρωση της πρώτης συνθετικής τιτλοποίησης «Wave I» με μεταφορά σημαντικού κινδύνου, μέσω της διάθεσης του μεσαίου τμήματος τιτλοπoίησης χαρτοφυλακίου ύψους 1 δισ. ευρώ ενήμερων δανείων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Eurobank. 

Η συναλλαγή έγινε με την Magnetar Capital και έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση των σταθμισμένων κεφαλαίων της τράπεζας κατά περίπου 0,6 δισ. ευρώ, συνεισφέροντας περίπου 21 μονάδες στον συνολικό δείκτη εποπτικών της κεφαλαίων. 

Η συναλλαγή, όπως αναφέρει η διοίκηση της Eurobank, σηματοδοτεί την ένταξη της συνθετικής τιτλοποίησης, ως σημαντικού και αποτελεσματικού  εργαλείου, στις πρωτοβουλίες για τη μελλοντική διαχείριση των εποπτικών κεφαλαίων. 

Κάτι, το οποίο θα επιτρέψει στην τράπεζα να υποστηρίξει περαιτέρω μελλοντικές χρηματοδοτήσεις προς την πραγματική οικονομία της χώρας. 

Η Citigroup Global Markets AG ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Clifford Chance LLP ως νομικός σύμβουλος της Eurobank για τη συναλλαγή. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου, η τράπεζα ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση της συναλλαγής Mexico, χάρη στην οποία ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) διαμορφώνεται στο 7,3%  (η πρώτη ελληνική τράπεζα με δείκτη κάτω του 10%). 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι για τις εγγυήσεις του «Ηρακλή» – Ο ρόλος της αναστολής πλειστηριασμών

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η τιτλοποίηση Sunrise II – Ποιο το όφελος

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η συναλλαγή «Frontier» 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News