Business & Finance Δευτέρα 27/12/2021, 12:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η τιτλοποίηση Sunrise II – Ποιο το όφελος

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η τιτλοποίηση Sunrise II – Ποιο το όφελος

Την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Sunrise II, συνολικής λογιστικής αξίας 2,7 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν της λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα μεταβίβασε ποσοστό 44% στην Intrum AB και 7% στη Serengeti Opportunities Partners LP επί των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes). 

Παράλληλα, θα διακρατήσει ποσοστό 5% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Sunrise ΙI, αλλά και το 100% των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.  

Η Πειραιώς, σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζει το ενδεχόμενο να διανείμει στους μετόχους μέρος ή το σύνολο του εναπομείναντος ποσοστού των εν λόγω ομολογιών, υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εταιρικών και κανονιστικών εγκρίσεων.   

Μετά τις παραπάνω κινήσεις, η κεφαλαιακή ενίσχυση από την τιτλοποίηση διαμορφώνεται σε +50 μονάδες βάσης επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (11,3%), συνέπεια της ελάφρυνσης στο σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό ή +120 μονάδες βάσης σωρευτικά και με την επίπτωση της συναλλαγής Mayfair. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), στο 9μηνο του 2021, είχε διαμορφωθεί στο 16%, εισερχόμενος σε τροχιά μονοψήφιου ποσοστού εντός του 2022.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Γεγονός η τιτλοποίηση Mexico – Στο 7,3% ο δείκτης NPE

Εθνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η συναλλαγή «Frontier» 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News