Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 13:40
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Experience Park Ελληνικό: Ένα πάρκο διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε

Experience Park Ελληνικό: Ένα πάρκο διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε

Το Experience Park στο Ελληνικό είναι ένα πάρκο διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε, αναφέρει αφορμή το άνοιγμά του, ο Θωμάς Δοξιάδης ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου doxiadis+ το οποίο ήταν εκείνο που ανέλαβε τον σχεδιασμό του. 

Το Experience Park έκτασης 75 στρεμμάτων, περιλαμβάνει πάνω από 500 δέντρα και 50.000 φυτά, τέσσερις πλατείες, και τέσσερα διαφορετικές περιοχές πρασίνου. Το πάρκο διατηρεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα όμορφα στοιχεία του αεροδρομίου, τόσο τα φυσικά όσο και τα δομημένα, δημιουργώντας ένα πλαίσιο διαλόγου, ανάδειξης, και ανακάλυψης των επιμέρους χαρακτηριστικών του. Είναι σχεδιασμένο για τον άνθρωπο, προσβάσιμο σε όλους με χώρους κατάλληλους για όλες τις ηλικίες, και με γεωμετρίες που καλλιεργούν την επαφή μεταξύ των ανθρώπων.

«Το Experience Park έχει στον πυρήνα την έννοια της συμβίωσης, δηλαδή την ικανοποίηση των αναγκών τόσο του ανθρώπου όσο και της φύσης, ώστε και οι δύο “κόσμοι” να είναι υγιείς και να αλληλοσυμπληρώνονται σε ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης, εξασφαλίζοντας έτσι τη μελλοντική ευημερία του πλανήτη. Βασίζεται στις αρχές που από το 1999 πρεσβεύει το γραφείο μας, της οικολογίας, της βιοφιλίας, και του σχεδιασμού για τον άνθρωπο. Έχουμε επενδύσει όλη την εξειδικευμένη μας γνώση και εμπειρία, και όλη μας την αγάπη, στον σχεδιασμό αυτού του Πάρκου», σημειώνει ο κ. Δοξιάδης. 

Το έδαφος διατηρείται και εμπλουτίζεται για να γίνει πιο γόνιμο, ενώ τα φυτά και τα δέντρα παραμένουν και συμπληρώνονται με ιθαγενή που φανερώνουν την ομορφιά της Αττικής φύσης. Τα παλιά δάπεδα διατηρούνται σε μεγάλο μέρος και αναδεικνύονται με φροντίδα, ενώ κομμάτια που αφαιρούνται μετατρέπονται σε μικρές εκπλήξεις. Τέλος, μικρά, νέα κτίρια κατασκευάζονται από ελαφρά και οικολογικά υλικά μειώνοντας έτσι τις εκπομπές άνθρακα από την κατασκευή του πάρκου.  

«Προετοιμαζόμαστε για την κλιματική αλλαγή μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα από την κατασκευή του πάρκου μέσω της μέγιστης δυνατής επαναχρησιμοποίησης, και φροντίζοντας αυτό να είναι λειτουργικό και σε θερμότερο κλίμα», συμπληρώνει ο κ. Δοξιάδης. 

Εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες, με κορυφαίες το στοιχείο του νερού, μελετημένο σε συνεργασία με την FONTANA Fountains και μια παιδική χαρά.

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News