Business & Finance Τρίτη 21/12/2021, 12:48
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank – Worldline: Συμφωνία για το καθεστώς εργασίας στη μονάδα POS

Eurobank – Worldline: Συμφωνία για το καθεστώς εργασίας στη μονάδα POS

Αίσιο τέλος είχε η διαβούλευση της διοίκησης της Eurobank με το σωματείο των εργαζομένων της τράπεζας (Union Eurobank), η οποία αφορούσε τα εργασιακά θέματα όσων απασχολούνται στη μονάδα διαχείρισης POS και καρτών.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, με την οποία κατοχυρώνονται όλα τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των περίπου 40 εργαζομένων.

Επιπλέον, συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Θα δοθεί σε όλους αύξηση μισθού κατά 20%.
  • Θα χορηγηθεί bonus, ισόποσο με 18 έως 25 μισθούς στους χαμηλόμισθους.
  • Θα εξακολουθήσουν χορηγούμενα τα Ομαδικά Ασφαλιστικά Προγράμματα Ζωής, Υγείας (Νοσοκομειακό), αλλά και το Συνταξιοδοτικό με τους ίδιους όρους.
  • Θα εξακολουθήσουν χορηγούμενες όλες οι οικειοθελείς παροχές σε είδος (εταιρικό αυτοκίνητο, έξοδα βενζίνης/κίνησης, έξοδα περιποίησης πελατείας, εταιρικό κινητό τηλέφωνο). 
  • Θα διατηρηθεί η ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική, δανείων-πιστωτικών καρτών του Προσωπικού, όπως ήταν στην Eurobank.
  • Θα εξακολουθήσει χορηγούμενο το Επίδομα του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
  • Θα εξακολουθεί να ισχύει η Κλαδική Σ.Σ.Ε. Ο.Τ.Ο.Ε-Τραπεζών που θα υπογραφεί εντός του 2022, έως την λήξη της, όπως και η Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. που έχει υπογραφεί στις 09/06/2021, έως την λήξη της (09/06/2024).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα POS και καρτών της Eurobank συμφωνήθηκε να μεταβιβαστεί (σε ποσοστό 80%) στη γαλλική εταιρεία Worldline. Η μονάδα έχει μερίδιο 21% στην εγχώρια αγορά, καθώς διαχειρίζεται συναλλαγές 123.000 φυσικών και ψηφιακών πελατών, αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ ετησίως.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Γεγονός η τιτλοποίηση Mexico – Στο 7,3% ο δείκτης NPE

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News