ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση μισθών υπόσχεται ο Απ. Βακάκης

Jumbo: Αύξηση μισθών υπόσχεται ο Απ. Βακάκης

Σε αύξηση των μισθών 2% + 2% θα προχωρήσει η Jumbo από την 1η Ιανουαρίου 2022, κίνηση που έρχεται μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του ομίλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «MR» ο επικεφαλής του ομίλου απέστειλε επιστολή προς τους εργαζόμενους των καταστημάτων Jumbo στην οποία αναφέρει ότι «στα πλαίσια της εξαγγελθείσας πρόθεσης για αύξηση του εθνικού νομοθετημένου κατώτατου μισθού σε ποσοστό 2%, η Jumbo ανακοινώνει ότι εκτός από το 2% του Κράτους, θα δοθεί ως έκτακτη αμοιβή επιπλέον 2% μηνιαίως στο προσωπικό της και με ημερομηνία ισχύoς την 01.01.2022. Σε περίπτωση δε που εντός του έτους 2022 ο νομοθετημένος κατώτατος μισθός αυξηθεί (για δεύτερη φορά) σε ποσοστό συνολικά άνω του 4%, η Jumbo θα καταβάλει, ως έκτακτη παροχή, και την διαφορά της αύξησης αυτής στους εργαζομένους της αναδρομικά από 01.01.2022». 

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωσή της η εταιρεία διαψεύδει τα περί δυνατότητας επιβολής προστίμου σε εργαζόμενους, πρόστιμο ίσο με μείωση του 25% του μισθού, καθώς και ότι επιθυμεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα την 26η Δεκεμβρίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Jumbo έχει ως εξής:

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια», πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού. Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία. Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το ένα τέταρτο του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της. Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Αύξηση 12% των συνολικών πωλήσεων στο 11μηνο του 2021

Jumbo: Αύξηση 21% στα EBITDA 9μήνου – «Δύσκολος» ο Δεκέμβριος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News