Business & Finance Δευτέρα 20/12/2021, 09:51
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cenergy: Προς οριστικοποίηση οι όροι για τη δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ

Cenergy: Προς οριστικοποίηση οι όροι για τη δημιουργία εργοστασίου στις ΗΠΑ

Προχωρά η δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών για την Cenergy στις ΗΠΑ.   

Όπως έκανε γνωστό η Cenergy, η Πολιτεία του Μέριλαντ των ΗΠΑ προέβη την 17η Δεκεμβρίου 2021 στην ανάθεση στην εταιρεία Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην εν λόγω Πολιτεία.

Η Cenergy και η Ørsted αναμένεται να οριστικοποιήσουν τους όρους της μεταξύ τους συνεργασίας για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρύχιων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array cables») εντός του πρώτου τριμήνου του 2022.

Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο, η Cenergy είχε ανακοινώσει ότι διερευνά πιθανές συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και της τεχνογνωσίας της στον κλάδο των υποβρυχίων καλωδίων, καθώς και την επένδυση σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ørsted, τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, για τη δημιουργία εργοστασίου υποβρυχίων καλωδίων διασύνδεσης ανεμογεννητριών («inter array») στην Πολιτεία Maryland των ΗΠΑ. Η συνεργασία, η οποία βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης των όρων της, τελεί υπό την προϋπόθεση της ανάθεσης στην Ørsted έργου ανάπτυξης αιολικού πάρκου στην ίδια Πολιτεία – ανάθεση που αναμένεται να κριθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, έλεγε τότε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News