ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ελληνικό: Πρεμιέρα για το Experience Park – Ο κανονισμός του πάρκου

Ελληνικό: Πρεμιέρα για το Experience Park – Ο κανονισμός του πάρκου

Την λειτουργία του ξεκινάει από σήμερα στις 17:00 το Experience Park, το πάρκο που δημιούργησε η Lamda Development -μέσω του φορέα διαχείρισης της έκτασης Ελληνικό Α.Ε.- σε 70 στρέμματα.  Το Experience Park βρίσκεται στην περιοχή του εργοστασίου αεροσκαφών του πρώην αεροδρομίου όπου υπάρχουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία. Σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα στο Hangar C της Πολεμικής Αεροπορίας θα δημιουργηθεί διαδραστικό τεχνολογικό κέντρο (Experience Center).

Για το νέο αυτό μίνι παρκ, όπως και για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, που έχει επιφάνεια 2 χιλ. στρεμμάτων, δημοσιεύθηκε, πρόσφατα, ο κανονισμός λειτουργίας βάσει του οποίου ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο κοινό.

Ελληνικό: Πρεμιέρα για το Experience Park – Ο κανονισμός του πάρκου-1

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο φορέας διαχείρισης, δηλαδή η Ελληνικό Α.Ε. (που ανήκει στην Lamda Development) είναι αποκλειστικά αρμόδιος για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, την περισυλλογή, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων εντός των ορίων του πάρκου, την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, τη συντήρηση των υποδομών των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου του Πάρκου, τη διοίκηση των έργων που εκτελούνται στο Πάρκο, τη σήμανση και τη διαχείριση κυκλοφορίας.

Προβλέπεται ακόμη ο καθορισμός αντιτίμου για τη χρήση και την κυκλοφορία των επισκεπτών σε συγκεκριμένους χώρους ή κτήρια ή εγκαταστάσεις. «Το αντίτιμο που ενδέχεται να καθορίζεται αφορά στην παροχή των σχετικών με την εκάστοτε περιοχή υπηρεσιών και εξασφαλίζει την συμμετοχή στις εν λόγω δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός αυτών των περιοχών (μη ελεύθερα ή δωρεάν προσβάσιμοι χώροι).

Κατά τον κανονισμό λειτουργίας, θα δημιουργηθεί μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών του Πάρκου και των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και ανοικτών χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου. Επίσης θα κατασκευαστεί εγκατάσταση για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (σύστημα Διαλογής στην Πηγή-ΔσΠ, Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών – ΚΔΑΥ, Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – ΣΜΑ, Κομποστοποίηση) για τη διαχείριση των απορριμμάτων που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το ακίνητο και για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Μητροπολιτικού Πόλου εν γένει (Πάρκο, Περιοχές προς Πολεοδόμηση, Ζώνες Ανάπτυξης).

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News