ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

JP Morgan: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες σε overweight

Θεωρεί ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει την πιο εντυπωσιακή αύξηση στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων

JP Morgan: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες σε overweight

Σε αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών, από neutral σε overweight για το 2022 προχωρά η JP Morgan, χαρακτηρίζοντας ως ελκυστικές τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Ο οίκος τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ενώ έως τώρα το rerating των ελληνικών τραπεζών στηριζόταν στην εξυγίανση των χαρτοφυλακίων δανείων και την ανάκαμψη των ισολογισμών, πλέον η κινητήριος δύναμη εντοπίζεται στην ισχυρή αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων, λόγω των προμηθειών και του κόστους, σημειώνει ο οίκος.

JP Morgan: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες σε overweight-1

Σύμφωνα με τις νέες τιμές-στόχους της JP Morgan, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος εμφανίζει περιθώρια ανόδου 48%.JP Morgan: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες σε overweight-2

Η JP Morgan θέτει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,6 ευρώ, για τη Eurobank στα 1,3 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 4 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2 ευρώ.

JP Morgan: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες σε overweight-3

Η JP Morgan θεωρεί ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει την πιο εντυπωσιακή αύξηση στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων. «Ενώ τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα των τραπεζών αντιμετωπίζουν πιέσεις από τη μείωση των NPE και τη συρρίκνωση των επιτοκίων δανεισμού, διατηρούμε τη θετική άποψη ότι η πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη από τις κοινοτικές επενδύσεις και από το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 της κυβέρνησης, θα λειτουργήσει αντισταθμιστικά», σημειώνουν οι αναλυτές.

Επίσης, ο οίκος δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την αύξηση των προμηθειών και τα κέρδη από τη βελτίωση της αποδοτικότητας του κόστους. Σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση του κόστους ρίσκου στις 50-80  μονάδες βάσης, το ROTE αναμένεται να αυξηθεί στο 8-105 από τα επίπεδα κάτω του μηδενός που ήταν τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: 

JP Morgan: Long στα ελληνικά ομόλογα – Γιατί δεν φοβάται την ΕΚΤ

JP Morgan: Ποντάρει στην Ελλάδα το 2022 – Έξοδος από το junk το β΄ εξάμηνο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News