Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 12:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Πώς θα μοιάζει το νέο Commercial Hub (βίντεο)

Το 4ο webinar της Lamda Development

Ελληνικό: Πώς θα μοιάζει το νέο Commercial Hub (βίντεο)

To Commercial Hub του Ελληνικού παρουσίασε σήμερα η Lamda Development, στο πλαίσιο της 4ης κατά σειρά διαδικτυακής ενημέρωσης για το εμβληματικό έργο στον πρώην αερολιμένα Αθηνών -μια επένδυση ύψους 8 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα project, το οποίο αναμένεται να καταστήσει την περιοχή σε έναν εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό προορισμό. Θα εκτείνεται σε περισσότερα από 185.000 τετραγωνικά μέτρα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στο Commercial Hub θα βρίσκεται αφενός το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, αφετέρου υπερσύγχρονοι χώροι γραφείων.

Δίπλα ακριβώς, θα αναπτυχθεί ένας εμβληματικός πύργος μικτής χρήσης, όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα, το οποίο εισάγει μία νέα φιλοσοφία στις αγορές, στη διασκέδαση, στην εργασία, στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως εξηγεί η εταιρεία.

«Στη Lamda Development έχουμε δημιουργήσει τα πιο επιτυχημένα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Ελλάδα. Σήμερα, στον τομέα αυτό, κάνουμε το πιο φιλόδοξο βήμα από ποτέ. Το Commercial Hub του Ελληνικού είναι ένας προορισμός του μέλλοντος, που σε λίγα χρόνια θα αποτελεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κόμβο της χώρας. Ένας κορυφαίος  προορισμός, που θα γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας και, φυσικά, για τους ένα εκατομμύριο τουρίστες που θα επισκέπτονται το Ελληνικό κάθε χρόνο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«Το Commercial Hub του Ελληνικού θα αποτελέσει έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό», επεσήμανε η Chief Development Officer της Lamda Development, Μελίνα Παΐζη. «Θα ξεχωρίζει για τον υψηλής αισθητικής, υβριδικό σχεδιασμό του, που συνδυάζει τους κλειστούς με τους ανοιχτούς χώρους, καθώς και για την τεχνολογική του πρωτοπορία. Παράλληλα θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, που αξιοποιεί τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και  έξυπνες λύσεις ώστε να ελαχιστοποιείται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του συγκροτήματος».

Τον σχεδιασμό του Commercial Hub του Ελληνικού έχει αναλάβει το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas, με έδρα το  Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπογράφει σημαντικά έργα σε όλο τον κόσμο.

Ελληνικό: Πώς θα μοιάζει το νέο Commercial Hub (βίντεο)-1

Το εμπορικό συγκρότημα

Με την κατασκευή του την ερχόμενη 5ετία, το εμπορικό κέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, επιφάνειας 130.000 τ.μ., θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα.

Θα φιλοξενεί καταστήματα νέας γενιάς από τα δημοφιλέστερα, αλλά και ανερχόμενα ελληνικά και διεθνή brands. Θα προσφέρει, επίσης, ολοκληρωμένες προτάσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και ευεξίας, με εκθέσεις, συναυλίες, γυμναστήρια, gaming corners, κινηματογράφους, χώρους παιδικής αναψυχής, κ.α.

Επίσης, στο εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ., το οποίο θα αναπτυχθεί στο Commercial Hub, σε συνεργασία με τον Όμιλο Fourlis, οι επισκέπτες θα βρουν καταστήματα μεγάλης επιφάνειας, διεθνών brands με προϊόντα και εξοπλισμό για το σπίτι, την άθληση, κ.ά., απολαμβάνοντας μία ολοκληρωμένη αγοραστική εμπειρία.

Επιχειρηματικός κόμβος 

Το Commercial Hub του Ελληνικού θα φιλοξενεί, επίσης, σύγχρονους χώρους γραφείων 27.500 τ.μ., που θα στεγάσουν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς. Σχεδιασμένοι με γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις, θα προσφέρουν ένα λειτουργικό, ευέλικτο, αλλά και «πράσινο» περιβάλλον, με θέα στο Μητροπολιτικό Πάρκο και το παραλιακό μέτωπο.

Στον ίδιο χώρο, θα αναπτυχθεί ένας υπερσύγχρονος πύργος μικτής χρήσης, ύψους 150 μ., όπου θα στεγαστούν ξενοδοχείο, γραφεία και διαμερίσματα. Στο υπερσύγχρονο Επιχειρηματικό Κέντρο που πρόκειται να δημιουργηθεί στο Ελληνικό, θα χτυπά τα επόμενα χρόνια η εμπορική και επιχειρηματική ζωή της χώρας, με σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή και όλο το λεκανοπέδιο.

Το Commerial Hub του Ελληνικού αποτελεί μία ακόμη εμβληματική ανάπτυξη της Lamda Development, στο πλαίσιο του οράματός της για τη μεταμόρφωση του παλαιού αεροδρομίου σε μία πόλη του 21ου αιώνα, στην οποία όλοι θα θέλουν να ζουν, να εργάζονται, αλλά και να επισκέπτονται.

Τα προηγούμενα webinars

Στις 7 Ιούλιου, στην πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, η Lamda Development αποκάλυψε τα σχέδια του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του πύργου κατοικιών και γραφείων «Marina Tower», ο οποίος θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Άγιου Κοσμά.

Στις 20 Ιουλίου, στη δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση, έγιναν τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων για το παράκτιο μέτωπο, το οποίο αναμένεται να καταστεί ένας προορισμός ψυχαγωγίας, άθλησης, χαλάρωσης και διασκέδασης, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

Στις 9 Νοεμβρίου, στην τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση, η εταιρεία παρουσίασε το masterplan για την αστική ανάπλαση, δηλαδή τα μικρά και τα μεγάλα έργα που αναμένεται να λάβουν χώρα την επόμενη 5ετία σε μια έκταση 6,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News