Business & Finance Τρίτη 7/12/2021, 11:03
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 2,30% – 2,70% το εύρος απόδοσης του ομολόγου

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 2,30% – 2,70% το εύρος απόδοσης του ομολόγου

Στο 2,30% – 2,70% ορίστηκε το εύρος απόδοσης του ομολόγου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ δημοσιεύτηκε η πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό. 

Η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση κοινού, έντοκου, ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού έως 300 εκατ. ευρώ, διάρκειας 7 ετών, διαιρούμενου σε έως 300.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, οι οποίες θα καταχωρηθούν στο Σ.Α.Τ. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία  Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α.

Η τιμή διάθεσης ανά ομολογία ορίστηκε στο ποσό των 1.000 ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο θα προσαυξάνει κατά 0,20% σε περίπτωση που συντρέξει οποιοδήποτε  από τα «Γεγονότα Ενεργοποίησης Προσαύξησης Επιτοκίου» και για όσο χρόνο αυτό δεν αποκαθίσταται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο Πρόγραμμα ΚΟΔ. 

Εάν το ΚΟΔ δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου θα ματαιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη  Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός 2 εργάσιμων ημερών ατόκως.

Το Ομολογιακό Δάνειο θα εκδοθεί με βάση το Πλαίσιο Ομολόγου Συνδεδεμένου με Ρήτρα Αειφορίας της εταιρείας. 

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών («Book Building»). 

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση και το Επιτόκιο  περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές (στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%)  και το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια, αναφέρει η πρόσκληση προς τους επενδυτές. 

Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την επιφύλαξη της κάλυψης της προϋπόθεσης  έκδοσης των Ομολογιών. 

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των  Ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το Επιτόκιο θα καθορισθεί εντός του δεσμευτικού  εύρους της απόδοσης. 

Εντός δύο εργάσιμων ημερών από τη λήξη της Δημόσιας Προσφοράς, θα εκδοθεί από τους  Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους αναλυτική ανακοίνωση για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς, περιλαμβανομένου του Επιτοκίου, η οποία θα δημοσιευθεί στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α.

Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., εκτός της 10 Δεκεμβρίου 2021 κατά την οποία θα λήξει στις 4:00 μ.μ.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News