ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Έναντι 55 εκατ. ευρώ η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία

Το τίμημα αντιστοιχεί σε 0.74x πολλαπλάσιο του P/BV

Alpha Bank: Έναντι 55 εκατ. ευρώ η πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία

Συμφωνία με την OTP Bank Plc για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank Αλβανίας, ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών. Πρόκειται για το project Riviera, που εντάσσεται στο πλαίσιο απομόχλευσης του ισολογισμού της Τράπεζας και είχε προαναγγελθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Tomorrow που εκπονεί η διοίκηση της Alpha Bank

Το τίμημα, όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank έχει συμφωνηθεί στα 55 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε 0.74x πολλαπλάσιο του P/BV. Η Συναλλαγή έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια του Ομίλου και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη δέσμευση του Ομίλου της Alpha Bank να επικεντρωθεί στις βασικές αγορές δραστηριοποίησής του. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οποία τελεί υπό τη αίρεση της πλήρωσης ορισμένων αναβλητικών αιρέσεων (συμπεριλαμβανομένης της λήψης εποπτικών εγκρίσεων κατά την κείμενη νομοθεσία), αναμένεται να λάβει χώρα εντός του 2022.

Η Συναλλαγή οδηγεί στην ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου της OTP στην αλβανική αγορά, δημιουργώντας έναν ισχυρό τραπεζικό όμιλο με ηγετική θέση στην Αλβανία και με μερίδιο αγοράς περί το 11% βάσει ενεργητικού. Ο Όμιλος OTP είναι ένας από τους πιο σταθερούς χρηματοοικονομικά ομίλους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με τη μητρική του Τράπεζα (OTP Bank plc.) να είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βουδαπέστης. Με έδρα τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ο Όμιλος της OTP παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε 11 χώρες, σε περισσότερους από 16 εκατομμύρια πελάτες, με ένα δίκτυο 1.500 καταστημάτων και πάνω από 37.500 εργαζόμενους.

Η Rothschild & Co και η UniCredit Group ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Συναλλαγής, ενώ η White & Case LLP και η Kalo & Associates Law Firm ως νομικοί σύμβουλοι για το αγγλικό και αλβανικό δίκαιο αντιστοίχως.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Β. Ψάλτης: Μονοψήφια NPEs από το 2022 – Ο οδικός χάρτης της Alpha Bank

Alpha Bank: Στα 297 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 9μήνου

Alpha Bank: Προχωράει η στρατηγική συνεργασία με τη Nexi – Τι θα περιλαμβάνει 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News