Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 22:45
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AMC: Κρούει τον «κώδωνα κινδύνου» για την επιβίωσή της

AMC: Κρούει τον «κώδωνα κινδύνου» για την επιβίωσή της

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η AMC Entertainment Holdings – o μεγαλύτερος στον κόσμο διαχειριστής κινηματογραφικών αιθουσών που εξασφάλισε έκτακτη βοήθεια ύψους 100 εκατ.δολαρίων – ότι τα χρήματα αυτά αρκούν για έναν ακόμη μήνα. 

Ο όμιλος, ιδιοκτήτης των Κινηματογραφικών Αιθουσών Odeon στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θεατών έχει μειωθεί κατά 92% στις ΗΠΑ και 86% διεθνώς. Χάνει μηνιαίως 125 εκατ.δολάρια, καθώς οι ανησυχίες από την εξάπλωση του κορωνοϊού έχουν κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του και έχει διακοπεί η λειτουργία των κινηματογράφων. 

Ακόμη όμως και όταν θα επαναλειτουργήσουν οι κινηματογραφικές αίθουσες, οι προκλήσεις θα παραμείνουν. Η Warner Bros ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει όλες τις κινηματογραφικές παραγωγές της για το 2021 online την ίδια ημέρα που θα προβληθούν και στους κινηματογράφους μέσω της υπηρεσίας streaming ΗΒΟ Μax. Kαι η Disney έχει ανακοινώσει σχέδια να προωθήσει τις περισσότερες από τις ταινίες της στη δική της υπηρεσία streamin Disney+. H AMC ανησυχεί ότι οι παραπάνω αποφάσεις μπορεί να ωθήσουν και άλλα στούντιο παραγωγής ταινιών να ακολουθήσουν αντίστοιχες στρατηγικές.  

Η ΑMC ανακοίνωσε ότι για να παραμείνει «βιώσιμη» το 2021 θα πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 750 εκατ.δολάρια, πιθανόν και περισσότερα. 

Πηγή: BBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News