Business & Finance Πέμπτη 2/12/2021, 09:58
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ιατρικό Αθηνών: Σε συζητήσεις με την Oaktree για το Γαία

Ιατρικό Αθηνών: Σε συζητήσεις με την Oaktree για το Γαία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, αναφορικά με το μαιευτήριο Γαία και την πώλησή του στην Oaktree που ελέγχει και τον όμιλο Ιασώ, όπως αποκάλυψε, χθες, το MR. Σε αυτήν η εταιρεία επιβεβαιώνει τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο όπως επισημαίνεται οι συνομιλίες αφορούν αποκλειστικά το μαιευτήριο Γαία και καμία άλλη δραστηριότητα του ομίλου. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 2816 / 01.12.2021 ερωτήματος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό ότι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Oaktree Capital Management / Ιασώ ΑΕ, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην μαιευτική -γυναικολογική δραστηριότητα του Ιατρικού Αθηνών “Γαία”. Θα κρατήσουμε το επενδυτικό κοινό ενήμερο για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Όπως έχει αναφέρει το MR «ο Βασίλης Αποστολόπουλος, που κρατά τα ηνία του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, πούλησε στο ΙΑΣΩ – δηλαδή στην Oaktree, που ελέγχει το γνωστό πριν την εποχή των μνημονίων και ως μαιευτήριο των επωνύμων – τη ΓΑΙΑ Μαιευτική. Η Oaktree, όπως λένε οι γνωρίζοντες, προσφέρει πολύ καλά bonus στους μαιευτήρες για να εξασφαλίσει τη λεγόμενη αποκλειστικότητά τους, για διάστημα πέντε ετών. Δεν θα σας πούμε το ποσό, αλλά μπορείτε να υπολογίσετε ότι το bonus που εισπράττουν όσοι δέχονται αντιστοιχεί στην αξία 20ετίας διαμερίσματος 60 τ.μ., 3ου ορόφου, στο Μαρούσι. Όχι άσχημα δηλαδή.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΑΣΩ σήμερα, σε έναν βαθμό, τείνει να μετατραπεί από γυναικολογική και μαιευτική σε γενική κλινική. Και μάλλον ορθώς, δεδομένης της υπογεννητικότητας, η οποία δεν βοηθά να ανθίσει ο κλάδος των τοκετών, και φυσικά των αυξημένων αναγκών συνολικά στο σύστημα υγείας λόγω των πιέσεων που ασκεί η πανδημία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους επιθυμούν να κλείσουν χειρουργείο οπουδήποτε, όλη αυτήν την περίοδο του κορωνοιού. A propos, κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται με νοσταλγία ίσως τις εποχές της ανεμελιάς, κάπου στο 2004, οπότε και οι κορυφαίοι μαιευτήρες του ΙΑΣΩ διαφήμιζαν Rolex σε κυριακάτικες εφημερίδες και το μαιευτήριο ήταν περιζήτητο για τα γυρίσματα δημοφιλέστατων τηλεοπτικών σειρών. Άλλες εποχές, άλλες προτεραιότητες».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η μετακόμιση του ΓΑΙΑ, οι Porsche και η Ελλάκτωρ

Η υπόθεση Άτλαντας, η Celestyal Cruises και το deal στην υγεία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News