Business & Finance Τετάρτη 1/12/2021, 09:54
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Αναβαθμίζει τις προοπτικές η S&P λόγω υψηλής κερδοφορίας

Mytilineos: Αναβαθμίζει τις προοπτικές η S&P λόγω υψηλής κερδοφορίας

Στην αναβάθμιση των προοπτικών της Mytilineos σε θετικές από σταθερές προχώρησε η S&P Global Ratings, επικαλούμενη την προσδοκώμενη υψηλότερη κερδοφορία του ομίλου. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΒΒ-.

«Η ελληνική βιομηχανική εταιρεία Mytilineos αντιμετώπισε με επιτυχία τις ευμετάβλητες συνθήκες στην αγορά τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι έτοιμη να ενισχύσει τις δραστηριότητές της το 2022 με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου συνεχιζόμενου project», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Παράλληλα, μιλούν για σημαντική πρόοδο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της αποθήκευσης ενέργειας, που καθιερώνεται ως ένας σημαντικός πυλώνας του χαρτοφυλακίου του ομίλου.

Κατόπιν τούτων, η S&P προαναγγέλλει μία πιθανή αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos τους επόμενους 12 μήνες, καθώς η εταιρεία κινείται προς πολύ υψηλότερη βάση στα EBITDA και χαμηλότερο δανεισμό.

Η S&P εκτιμά ότι το 2021 θα κλείσει για τη Mytilineos με EBITDA 350 εκατ. ευρώ από 315 εκατ. ευρώ το 2020, με τον τομέα μετάλλων να εισφέρει 150 εκατ. ευρώ και τον τομέα της ενέργειας 130 εκατ. ευρώ.

Για το 2022, αναμένονται EBITDA 500-550 εκατ. ευρώ, με περαιτέρω προοπτικές ανόδου για το 2023.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News