Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 17:11
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Space Hellas: Αύξηση τζίρου και EBITDA στο 9μηνο

Space Hellas: Αύξηση τζίρου και EBITDA στο 9μηνο

Yπό πίεση βρέθηκε ο τζίρος της Space Hellas το τρίτο τρίμηνο. Στο εννιάμηνο ωστόσο παρουσίασε αύξηση άνω του 4%. Αυξημένα και τα κέρδη.

Αναλυτικότερα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas την περίοδο από 01.01.2020 έως 30.09.2020 ανήλθε σε 47,9 εκατ. ευρώ, έναντι 45,9 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 4,27%. Για το γ’ τρίμηνο 2020 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ήταν 14,8 εκατ., έναντι € 16,1 εκ. της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Το ενοποιημένο EBITDA την περίοδο από 01.01.2020 έως 30.09.2020 έκλεισε σε 3,5 εκατ. έναντι 3,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ για την περίοδο 01.07.2020- 30.09.2020 το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε σε 0,5 εκατ. έναντι 0,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Αντίστοιχη βελτίωση παρουσίασαν και τα ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων Χρηματοδοτικών & επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT ) την περίοδο από 01.01.2020 έως 30.09.2020, τα οποία ανήλθαν σε 2,1 εκ. έναντι 2 εκ. της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Για την περίοδο 01.07.2020- 30.09.2020 το ενοποιημένο EBIT ανήλθε σε 0,05 εκ. έναντι -0,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι επιπτώσεις της COVID-19 και οι προοπτικές

Οι τομείς τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας όπου δραστηριοποιείται η SPACE HELLAS είναι από αυτούς που έδειξαν σημαντικά σημεία αντοχής κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων καθώς υπήρξε ένας εκρηκτικός ρυθμός αύξησης της χρήσης των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, αγοράς προϊόντων, διακίνησης εγγράφων, πληρωμών και λοιπών συναλλαγών. Ταυτόχρονα, υπήρξε αυξημένη ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, υπηρεσιών cloud και επίσης έγιναν σημαντικές αναβαθμίσεις στις κεντρικές υποδομές κυρίως στους μεγάλους οργανισμούς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Η θέση του ομίλου SPACE HELLAS ως κορυφαίος System Integrator και Value Added Solutions Provider στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της ασφάλειας, του δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί άμεσα στις δύσκολες αυτές συγκυρίες και να υλοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, το πλάνο που διαθέτει για την απρόσκοπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων του, σε συμμόρφωση πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις υποχρεώσεις όπως επιβάλλονται από τις επίσημες οδηγίες των αρμόδιων αρχών σε εθνικό επίπεδο ή τοπικό επίπεδο. Το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας του ομίλου διενεργείται με μεγάλου και μεσαίου μεγέθους πελάτες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους με διαφορετική, ως προς τη ζήτηση προϊόντων πληροφορικής και εξοπλισμού δικτύων, πιθανή επίπτωση από τον Covid-19, λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης οι τεχνολογικές ανάγκες για επικοινωνία και διαλειτουργικότητα έχουν αυξηθεί.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση ο όμιλος και η εταιρία αξιολογούν εξίσου την ικανότητα να ανταποκριθούν τόσο σε πιθανή αυξημένη ζήτηση όσο και σε μείωση του lead time για την κάλυψη αυξημένων αναγκών διατήρησης ή/και βελτίωσης υποδομών ανταποκρινόμενοι στη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες είναι το μοναδικό μέσο λειτουργίας και επικοινωνίας και ως τέτοιες τυγχάνουν προτεραιότητας. Υπό αυτό το πρίσμα οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του COVID -19 στον όμιλο δεν είναι σημαντικές. Επιπλέον, η διοίκηση του ομίλου συνεχίζει με προσεκτικά βήματα και στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου, την αναπτυξιακή πορεία της SPACE HELLAS, οι οποία εξελίσσεται σταθερά, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές και την τεχνογνωσία της, ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και στις νέες συμβάσεις στο άμεσο μέλλον.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα σε νέες αγορές έχοντας πλέον το 32,28% της ολλανδικής εταιρίας Web-IQ που δραστηριοποιείται στην αγορά των big data & cyber security και το 35% των εφιστάμενων μεριδίων στην Ελληνική εταιρία Agroapps η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ευφυούς γεωργίας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News