Business & Finance Τρίτη 30/11/2021, 17:18
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του κτιρίου ΑΜΕΑ στο Ελληνικό

Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώνονται το Δεκέμβριο

Αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του κτιρίου ΑΜΕΑ στο Ελληνικό

Η πρώτη ανάπτυξη στο Ελληνικό θα περιλαμβάνει το κτίριο που στεγάζει τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ (Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣΑμΣΚΠ), σύμφωνα με όσα αναφέρουν από την Lamda Development. Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη του 2022 και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, πρωτοποριακό σε διεθνές επίπεδο κτίριο βιώσιμου σχεδιασμού και ο στόχος που τέθηκε εξαρχής ήταν να ανταποκρίνεται απόλυτα και με σεβασμό στις ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των πολιτών ΑΜΕΑ.

Το έργο έχει περάσει μέσα από μια εξαιρετικά σύνθετη και πολύπλοκη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης, όπως αναφέρουν από την εταιρεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ανάγκη μετατόπισης υφιστάμενου κεντρικού αγωγού απορροής όμβριων υδάτων που βρέθηκε στο χώρο. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021 και ολοκληρώνονται το Δεκέμβριο ενώ η μελέτη που εκπονήθηκε από τη Lamda έπρεπε να θεωρηθεί από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Ως ενδεικτικά στοιχεία του πολύ μεγάλου όγκου μελετών και αδειοδοτήσεων αναφέρεται ότι απαιτήθηκαν πάνω από 10 μελέτες (μεταξύ άλλων βιώσιμου σχεδιασμού, μεταφοράς αγωγών, υψομετρική κ.α). Επίσης απαιτήθηκε επικοινωνία και συνεργασία με πλήθος φορέων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα όπως ΚΑΣ, ΚΕΣΑ, Υπουργείο Υποδομών, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας, Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου, Αττικό Μετρό.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη τα έργα στο Ελληνικό – Ποια κτίρια στην Ποσειδώνος κατεδαφίζονται

Ελληνικό: Καμία καθυστέρηση στα έργα λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά

Πώς το Ελληνικό θα μεταμορφωθεί στην πρώτη έξυπνη πόλη της Ελλάδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News