ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται στην Ελλάδα η πολωνική εκπτωτική αλυσίδα Pepco

Έρχεται στην Ελλάδα η πολωνική εκπτωτική αλυσίδα Pepco

Το φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να λειτουργήσει τα πρώτα της καταστήματα στην Ελλάδα η εκπτωτική αλυσίδα Pepco. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εταιρεία, τα πρώτα καταστήματα πρόκειται να λειτουργήσουν στην Αθήνα και στη συνέχεια σκοπεύει να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η Ελλάδα θα γίνει η 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco. Η αλυσίδα λειτουργεί επί του παρόντος τα καταστήματά της από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, την Ιταλία στο νότο και από την Ισπανία στα δυτικά, τη Βουλγαρία στα ανατολικά, ενώ το φθινόπωρο του 2021 επέκτεινε την παρουσία της μπαίνοντας με επιτυχία στην αυστριακή αγορά με την επόμενη χώρα να είναι η Γερμανία. Με την είσοδο στην Ελλάδα, η επέκταση ολόκληρου του Ομίλου Pepco, ο οποίος λειτουργεί επίσης τις επιχειρήσεις εκπτωτικού λιανικού εμπορίου (Poundland στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και Dealz στην Ισπανία και την Πολωνία) θα φτάσει συνολικά τις 20 αγορές δραστηριοποίησης.

Η Pepco επιδιώκει να συνεργαστεί με ιδιοκτήτες και μεσίτες ακινήτων για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη μίσθωση καταστημάτων μεταξύ 350 τετραγωνικών μέτρων και 650 τετραγωνικών μέτρων σε χώρους λιανικής πώλησης και εμπορικά κέντρα σε πόλεις και κωμοπόλεις άνω των 20.000 κατοίκων. 

Έρχεται στην Ελλάδα η πολωνική εκπτωτική αλυσίδα Pepco-1

Η Anca Radu, Διευθύντρια Λιανικής Πώλησης της Pepco, δήλωσε: «Το λανσάρισμα στην Ελλάδα σηματοδοτεί για την Pepco το επόμενο σημαντικό βήμα στη τροχιά ανάπτυξης που έχει εισέλθει. Μετά από την αναλυτική έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε και με πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα την είσοδο μας με καταστήματά σε μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία το 2021 και η Ιταλία το 2020, είμαστε βέβαιοι ότι οι ελκυστικές τιμές, η ποιότητα των προϊόντων και το μεγάλο εύρος επιλογών της Pepco θα αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τους Έλληνες καταναλωτές.»

Η εταιρεία σχεδιάζει αρχικά να προσλάβει 120 υπαλλήλους για να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα. Συνολικά το δίκτυό της αριθμεί πάνω από 2.500 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 22.000 πελάτες, ενώ εξυπηρετεί περίπου 20 εκατ. πελάτες μηνιαίως. 

Ο Όμιλος Pepco εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας της Πολωνίας τον Μάιο του 2021 με την επωνυμία PCO. Ιδρύθηκε στην Πολωνία το 2004.

Τα σχέδια του ομίλου για επέκτασή του στην Ελλάδα είχαν γίνει γνωστά ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News