Business & Finance Παρασκευή 26/11/2021, 19:24
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Γενική συνέλευση για εξουσιοδότηση για ΑΜΚ – Βουτιά 8% για τη μετοχή

Στις 17 Δεκεμβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση

Intrakat: Γενική συνέλευση για εξουσιοδότηση για ΑΜΚ – Βουτιά 8% για τη μετοχή

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους η διοίκηση της Intrakat, με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης. Ένα από αυτό αφορά την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Το άλλο θέμα αφορά την “τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 20 και 21 και του άρθρου 7 παρ. 9 του καταστατικού της εταιρείας”.

Η έκτακτη Γ.Σ. έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, προτείνεται η διεξαγωγή επαναληπτικής Γ.Σ στις 24 Δεκεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, η «παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων» είναι ένα από τα δύο θέματα της ημερησίας διάταξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν τη χορήγηση εξουσιόδοτησης θα διαδεχτεί η λήψη απόφασης για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ).

Εάν πάντως, στον ένα μήνα που απομένει μεχρι να ολοκληρωθεί το 2021, λαμβανόταν απόφαση αύξησης κεφαλαίου, θα μιλούσαμε για τη δεύτερη ΑΜΚ στον κατασκευαστικό κλάδο τη φετινή χρονιά. Πριν από λίγους μήνες είχε προηγηθεί η άντληση κεφαλαίων στην Ελλάκτωρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 37,8% των μετοχών της Intrakat ανήκει στην Intracom Holdings, ενώ το 14,4% βρίσκεται στα χέρια του StrongView Holdings, το 12,7% στα χέρια του Adamas Group, το 8,9% στα χέρια του Danech Estate και το 7,5% στα χέρια του Πέτρου Σουρέτη. 

Σήμερα, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατέρρευσε στο -8,41% και το 1,96 ευρώ, σε μία από τις χειρότερες απώλειες του 2021. Aπό τις αρχές του 2021, πάντως, η μετοχή «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 45%, έχοντας ως υψηλό έτους τα 2,61 ευρώ (17 Σεπτεμβρίου). 

Intrakat: Γενική συνέλευση για εξουσιοδότηση για ΑΜΚ – Βουτιά 8% για τη μετοχή-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News