Business & Finance Παρασκευή 26/11/2021, 18:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

President Hotel: Αίτημα διαγραφής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου

President Hotel: Αίτημα διαγραφής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Τη διαγραφή των 8.418.750 μετοχών της ΓΕΚΕ Α.Ε. από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στις αρμόδιες αρχές.

Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρούταν απολύτως αναμενόμενη, καθώς η οικογένεια Κεφαλά είχε συγκεντρώσει το 100% των μετοχών και είχαν εδώ και καιρό εκφράσει την πρόθεση αποχώρησης από τη Λεωφόρο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό περιουσιακό στοιχεία της εταιρείας αφορά το ξενοδοχείο President Hotel, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Γνωστοποιείται στο επενδυτικό κοινό ότι την 25 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:30 π.μ., συνήλθε σε αυτόκλητη, καθολική, έκτακτη Γενική Συνέλευση η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΚΕ» (εφεξής, η «Εταιρεία») στην έδρα της Εταιρείας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 παρ. 5 Ν. 3371/2005.

Ειδικότερα, στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν όλοι οι μέτοχοι της Εταιρείας, ήτοι οι κκ. Δωροθέα Κεφάλα, Κωνσταντίνος Κεφάλας, Γεώργιος Κεφάλας και Αγγελική Κεφάλα, εκπροσωπούντες 8.418.750 μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας, ήτοι 8.418.750 μετοχών ονομαστικής αξίας €0,30 έκαστης και την υποβολή σχετικού αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 17 παρ. 5 Ν. 3371/2005. Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για την υλοποίηση της ως άνω απόφασης και την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Προς εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας, υπεβλήθη σήμερα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το αίτημα διαγραφής.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΚΕ: Η δημόσια πρόταση και το μυστήριο με το πωλητήριο στο President

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News