Business & Finance Πέμπτη 25/11/2021, 12:39
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Τι απαντά στα σενάρια περί πώλησης της Volterra

Κατόπιν ερώτησης της Επ. Κεφαλαιαγοράς

ΑΒΑΞ: Τι απαντά στα σενάρια περί πώλησης της Volterra

Απάντηση στα σενάρια περί πώλησης της Volterra δίνει η ΑΒΑΞ Α.Ε., κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο προέκυψε από δημοσίευμα σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης. 

Μεταξύ άλλων, η κατασκευαστική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι διερευνάται η επιλογή αξιολόγησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

«Η εταιρεία εξετάζει πάντοτε κάθε δυνατή επιλογή, ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς και την ευρύτερη στρατηγική της, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και των συμμετοχών της» σημείωσε, επιπλέον. 

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια σχετική απόφαση ή δεν έχουν υπάρξει σχετικές διαπραγματεύσεις.  

Υπενθυμίζεται ότι η Volterra, η οποία ιδρύθηκε το 2010, δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Μέτοχος της εταιρείας (100%) είναι ο διεθνής κατασκευαστικός όμιλος ΑΒΑΞ Α.Ε., η μετοχή του οποίου σήμερα ενισχύεται κατά 0,6% και διαμορφώνεται στο 1,02 ευρώ, έχοντας διαγράψει κέρδη 50% από τις αρχές του 2021. 

Οι παραπάνω εξελίξεις δεν αποκλείεται να συνδέονται και με την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση, η οποία έχει ανεβάσει σημαντικά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ 

Κατόπιν ερωτήματος της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου αναφορικά με την θυγατρική εταιρεία «Volterra AE», και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ΑΒΑΞ ΑΕ (η «Εταιρεία») διευκρινίζει τα εξής:  

Σύμφωνα με την πάγια πολιτική της, η Εταιρεία εξετάζει πάντοτε κάθε δυνατή επιλογή, ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς και την ευρύτερη στρατηγική της, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και των συμμετοχών της. 

Στα πλαίσια αυτά διερευνάται και η επιλογή αξιολόγησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ως άνω θυγατρική της, χωρίς να έχει ληφθεί οιαδήποτε σχετική απόφαση ή να έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις με οιοδήποτε μέρος προς οιαδήποτε κατεύθυνση. 

Η Εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συντρέξουν οι σχετικές προϋποθέσεις. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιους πλήττουν περισσότερο οι ανατιμήσεις σε ρεύμα και τρόφιμα

Αποδοτικότεροι πυρηνικοί αντιδραστήρες δια χειρός Γκέιτς και Μπάφετ

Ενέργεια: Αρκτική επέλαση στην Ευρώπη – Στα 250 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News